Hírek

Tavaszi derű a X. Nyitott Házon
2023. 05. 08.
Tavaszi derű a X. Nyitott Házon
Tavaszi derű a X. Nyitott Házon

Ragyogó időben ezren keresték fel a Pesti Vigadót 2023. május 6-án, a X. jubileumi Nyitott Házon.

A Magyar Művészeti Akadémia székházában immár a tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Nyitott Ház ismét minden korosztály számára kínált érdekes programot. A kézműves gyermek-foglalkozáson Nagy Zoltánné Dajka Julianna népi szövő- és kismesterség-oktató várta az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket népi gyermekjáték-készítéssel, míg a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes délutáni Magyar Táncházai a koreográfiák bemutatásán túl a mozdulatok, tánclépések kipróbálását is lehetővé tették. A Nyitott Házak történetében most mutatkozott be először az egyedi kézműves ékszereket, táskákat, textil és lakásdekorációs termékeket felvonultató Dizájnvásár és kiállítás, amely nagy sikernek örvendett minden generáció körében! A tánc és a vásárlás fáradalmait az animációs filmek vetítése közben vagy a VígVarjú Étteremben eltöltött ebéddel lehetett kipihenni, hogy aztán a X. Színházi Olimpia keretében megvalósuló Látványtér – 15 év című tárlat, valamint a Kézzelfogható Alapítvány Tapintható kiállítása elvarázsoljon és elgondolkoztasson mindannyiunkat. Egész nap folyamatosan indultak az Épülettörténeti séták is, amelyekhez időzítve a Rácz Aladár Zeneiskola növendékei, a Harmónia Cselló- és Kamaraegyüttes, illetve a Dolce Concort Budapest Furulyaegyüttes formációkban léptek színpadra, minikoncertek keretein belül.

Ezen a napon elindult a Pesti Vigadó Klubkártyája, amelyet sokan a helyszínen ki is váltottak. A térítésmentes, vonalkóddal ellátott virtuális Klubkártya birtokosai számára különleges kedvezményeket és jogosultságokat biztosítunk, így kedvezményesen válthatnak jegyet a Pesti Vigadó által szervezett programokra, valamint a Vigadó Pontban értékesített kiadványokat és ajándéktárgyakat is kedvezményes áron vásárolhatják meg. Továbbá a Klubkártya kedvezményes bejutást biztosít az MMA intézménycsaládjába tartozó Műcsarnokba és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központba is.

A Nyitott Ház napján 10%-os kedvezménnyel lehetett jegyet váltani a SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat 2023. őszi előadásaira. A fővároson és határon túl működő színházak és színtársulatok sikeres, népszerű előadásainak, valamint kísérleti, és ritkán látható daraboknak budapesti bemutatkozási lehetőséget biztosító sorozat további jegyei, valamint a három előadást magába foglaló bérlet, honlapunkon keresztül a továbbiakban is elérhetőek.

A X. Nyitott Ház hangulatfotói a képgalériánkban megtekinthetőek.

Ezúton is köszönjük minden kedves látogatónknak az érdeklődést a Pesti Vigadó X. Nyitott Háza iránt.

Jövőre folytatjuk!