Hírek

Több, mint másfél ezren az idei Nyitott Házon
2024. 05. 13.
Több, mint másfél ezren az idei Nyitott Házon
Több, mint másfél ezren az idei Nyitott Házon

Ismét egész nap térítésmentesen volt látogatható az MMA székháza

A Budapest szívében álló Pesti Vigadó 10 éve, 2014 márciusában, mint az MMA székháza nyitotta meg újra kapuit. Az idei Nyitott Ház program központi témáját a 10 éves jubileum, illetve a báli hangulat fémjelezte.

A 2024. május 11-ei szombati napon 10 órától térítésmentesen tekinthették meg az érdeklődők az épület állandó és időszakos tárlatát, köztük Csáji Attila Villanások a múltból és a jelenből, valamint Véssey Gábor festőművész jubileumi, Őszi ének című kiállítását. Az épület múltjának gazdagsága iránt érdeklődők a magyar és angol nyelven folyamatosan induló épülettörténeti sétákon és a Pesti Vigadó Idővonal című állandó épülettörténeti kiállításon keresztül tudhattak meg többet az épület történelméről. Óriási érdeklődés kísérte a Kézműves kiállítást és vásárt, illetve a reformkori ruhapróbát és fotózást, ahol kézről kézre adták az érdeklődők a szebbnél szebb ruhakölteményeket. Harmadéves színészhallgatókkal, tanítványaival Rátóti Zoltán, az MMA alelnöke beszélgetett egyetemi éveikről. Nem maradhattak el a kimondottan a gyermekeknek vagy felnőtteknek szánt programok sem, előbbiek között a Ringató, a Báli legyező készítés és a Képfaragó Műhely sorolható fel, utóbbiak táborából pedig a Molinó újrahasznosító foglalkozás és a Kalligráfia workshop. A régi bálok életét és jelmezszokásait előadáson keresztül, a XIX. századi társastáncokat, valamint a magyar néptáncokat bemutatók által ismerhették meg a korszak szerelmesei. Nagy népszerűségnek örvendtek az épülettörténeti sétákhoz kapcsolódó minikoncertek, valamint a nap folyamán meglepetésként felcsendülő opera részletek is. A több, mint másfél ezer érdeklődőt vonzó Nyitott Házat a Pesti Vigadás stand-up Comedy est zárta.

Érdemes lesz hamarosan visszatérni honlapunkra, hiszen rövidesen felkerülnek a nap folyamán készült fényképek, köztük a reformkori ruhapróba fotói is!