Hírek

Virtuális séták az épületben és a kiállításokon!
2020. 05. 27.
Virtuális séták az épületben és a kiállításokon!
Virtuális séták az épületben és a kiállításokon!

Fedezze fel a Pesti Vigadó épületét és két korábbi kiállítását online.

Lehetőség nyílik virtuálisan bejárni a Pesti Vigadó pazar tereit erre a linkre kattintva. A panorámaképeknek köszönhetően megcsodálhatja az épület legapróbb részleteit, végigsétálhat a Díszlépcsőházon és a Panoráma teraszról tekintheti meg az impozáns Duna partot. 

Különleges formában tekinthetőek meg Plugor Sándor emlékkiállításának alkotásai: március elejétől volt látogatható a Plugor Sándor (1940-1999) emlékkiállítás a Pesti Vigadóban. Annak érdekében, hogy mind többen megismerhessék a változatos műfajokban alkotó képzőművész műveit a virtuálisan is elérhetővé váltak a Pesti Vigadóban kiállított alkotások egy csoportja.

Online bejárható a Himnusz című tárlat: a magyar kultúra napja alkalmából nyílt meg a Pesti Vigadóban a Himnusz – A magyar nép imái című kiállítás. A tárlaton a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának akadémikusai és köztestületi tagjai mutatták be a nemzeti imádságaink, egyházi himnuszaink és népénekeink inspirálta alkotásaikat. A kiállítás anyaga már a Pesti Vigadó honlapján keresztül, virtuálisan is megismerhető