Idegenvezetés

Helyszín: Vigadó

A magyar építészet születése

Séta Zubreczki Dáviddal a Vigadóban és környékén

Hogy melyik volt az első, igazán magyar stílusú épület? A Pesti Vigadó! Mai szemmel talán csak egy szép ház a Belváros megannyi szép háza közt, de valójában egy hatalmas kísérlet volt a nemzeti építészet megteremtésére. Ráadásul a kísérlet sikerült. A séta során nem csak bejárjuk az épületet – szó szerint – pincétől a padlásig, de előtte csavargunk is kicsit a környékén. Ma is álló, jól látható példákat keresünk arra, milyen is volt a korabeli város, amelyből kinőtt ez a csodálatos épület. Megnézzük, milyen előzményei voltak, milyen hatásai figyelhetők meg a később épült házakon, és hogyan is illeszkedik a Vigadó a város szövetébe. A kétórás séta során kóstolót kapunk Pest és a magyar építészet történetéből, felfedezhetünk számos apró, az avatatlan szemek elől rejtett izgalmas részletet és megismerhetünk több városi legendát is. Mindezt az építészeti írótól megszokott szakmai alapossággal, könnyed, humoros stílusban.

A séta a Deák téri evangélikus templom elől indul, így helyszíni jegyvásárlásra nem lesz lehetőség, kérjük a kezdési időpont előtt 10-15 perccel érkezzenek meg. Kérjük vegyék meg előre jegyüket honlapunkon keresztül vagy a Pesti Vigadó jegypénztárában.

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

***

További Tematikus séták:

2022.09.25.  10:00 - Tematikus épülettörténeti séta  Zubreczki Dávid vezetésével

2022.10.22  10:30 - Tematikus épülettörténeti séta és kiskoncert Bősze Ádám vezetésével

2022.10.22  13:30 - Tematikus épülettörténeti séta és kiskoncert Bősze Ádám vezetésével

2022.10.22  15:30 - Tematikus épülettörténeti séta és kiskoncert Bősze Ádám vezetésével

2022.11.16  17:30 - Tematikus séta Ferencz Marcel Ybl-díjas építész vezetésével

***

A Pesti Vigadó Klubkártyával érkező vendégeinknek 20% kedvezményt biztosítunk a program árából!

Még nincs klubkártyája?

A klubtagsági kártyát 10.000 Ft-os áron vásárolhatja meg a Pesti Vigadó földszintjén található Vigadó Pont-ban kézpénzzel, bankkártyával vagy OTP SZÉP kártyával. 

Bővebb információ: https://vigado.hu/pesti-vigado-klubtagsag

Időpontok
2022.09.25.-13:00