Koncert

Helyszín: Díszterem

Álarcok

Opera- és musicalrészletek, népszerű dallamok báli hangulatban

A Honvéd Férfikar kivételes szórakozást ígérő koncertjén, a rendkívül széles repertoárral rendelkező együttes végre az igazi arcát mutatja a közönségnek. De melyik is ez az arc? Az előadás folyamán, minden zeneműben más és más – tökéletesen illő – álarc mögé bújik a Férfikar. Kiváló alkalom ez, hogy a kórus bemutathassa sokoldalúságát, és minden műfajra kiterjedő rendkívüli stílusérzékenységét.

A zenei műfajok keresztezésének, a crossover-nek a Honvéd Férfikar az egyik első képviselője volt Magyarországon. A komolyzene is előadható a könnyedebb műfajok stílusjegyeit használva, sőt, világszerte ismert pop, rock, és musical slágerek is szerepelhetnek egy hivatásos férfikar repertoárján, megtartva a férfikari hangzást. Az est folyamán ebből is ízelítőt ad a Honvéd Férfikar. Testvéregyüttesük, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közreműködése is színesíti a műsort: igazi táncos csemegékkel lepik meg a nézőket: olyan táncokkal, olyan műfaji különlegességekkel, ami nem tartozik a repertoárjukhoz.

Az elmúlt két évszázad zenei műfajain átívelő műsorban hallhatunk könnyűzenei feldolgozásokat, de megszólalnak operettslágerek és Verdi és Gounod operakórusai is. A főszerep pedig természetesen a szólistáké, akik meghatnak és kacagtatnak – egy álarcosbál hangulatához illően. 

Közreműködnek:

a Honvéd Férfikar szólistái: BATKI László, BÁNKY Mátyás, FRECH' Zoltán, GAÁL Csaba, HAJDÚ András, MAJOR Attila, KOLESZÁR Ákos, KONKOLY Balázs, KŐVÁRI Csaba, STAMPAY-KOMESZ András, RÁCZ Illés,

Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei

PERESZTEGI Attila - tuba

NAGY László Adrián, Thiago BERTOLDI - zongora 

Műsorvezető, játékmester: FRECH' Zoltán

Vezényel: RIEDERAUER Richárd

 

Szervező: Honvéd Együttes

Időpontok
2023.10.01.-19:30