-
Kiállítás

Helyszín: Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem

Az MMA Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai VII.

Kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozat díjazottjainak munkáiból

A Magyar Művészeti Akadémia feladatának tekinti a hazai alkotóművészek megbecsülését, támogatását és ösztönzését. Ezért minden tagozat évente két-két díjat adományoz saját művészeti ága kiemelkedő képviselőjének, és 2019. évtől négy ösztöndíjat adományoz a középgeneráció jeles alkotóművészeinek.

A kamaratárlat a 2019-2020. évben az MMA Képzőművészeti Tagozata Művészeti ösztöndíjában részesített Csontó Lajos, Ganczaugh Miklós†, Szentpétery Ádám, Szocska László képzőművészek, továbbá Maurits Ferenc és Nagy Árpád Pika, az MMA Képzőművészeti Tagozat 2019. évi díjazottjai munkáit kívánja bemutatni.

Kurátor: Abafáy-Deák Csillag művészeti író

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozat

***

A kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetések

2021. október 20.  17:00 - Tárlatvezetés – MMA Képzőművészeti Tagozat díjazottjai VII.

2021. október 27.  17:00 - Tárlatvezetés – MMA Képzőművészeti Tagozat díjazottjai VII.

***

A kiállításhoz kapcsolódó interjúk

"Az elsődleges cél az alkotók elismerése" - A kiállítás kapcsán Stefanovits Péter Munkácsy Mihály-díjas képzőművésszel, az MMA rendes tagjával, a Képzőművészeti Tagozat vezetőjével beszélgettünk.

Rádiós interjú Abafáy-Deák Csillag művészeti íróval, a kiállítás kurátorával a Trend FM műsorán.

***

TÖBB TÁRLATUNK ÉRDEKLI?

Váltsa meg Házjegyünket (1.500 Ft), amellyel a teljes műemléki épület látogatható tereit (Foyer, Díszlépcsőház, Díszterem, Panoráma terasz), továbbá valamennyi kiállításunkat megtekintheti.

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

Időpontok
2021.10.06. 10:00-2021.11.07.