-
Kiállítás

Helyszín: Vigadó Galéria - Földszint

Csomópontok

Turi Attila építész és alkotótársainak kiállítása

A hatvanéves Turi Attila építész és alkotótársai Makovecz Imre nevével fémjelzett organikus iskola alkotói. A három évtized munkáit bemutató kiállítás képet ad a változatos életmű, a családi háztól az iskolákon át a nagy összefogással megvalósult programszintű Beregi és Vörösiszap újjáépítési munkákról. A munkákat át és átszővi az organikus iskola közös története, a Mester szemléletmódja, tevékenységi területeinek továbbvitele, kibontása.

A Kós Károly Egyesülés szellemisége tükröződik - az Európában egyedülálló - főépítészi tevékenységben, a sajátos oktatási tevékenységen, posztgraduális képzési formán. Az alkotások helytől függetlenül nem pusztán egy épület, de a közösség építését is jelentik, kiindulva a hagyományokból és inspirációt adva egy fenntartható környezethez. Az épületek, közterek kialakítása bemutatja a térben és időben értelmezett helyi értékek befogadását, a kisvárosi, kistelepülési kulturális illeszkedés organikus regionalizmus szemléletét, gyakorlatát. Az épületek struktúrája, részletei, anyagai közvetítők – egy használati objektum keretei között – egy teljesebb, minden érzékünkkel érzékelhető világ befogadásához.

A kiállítás látogatható 2019. 12. 03. és 2020. 02. 02. között.

KÍSÉRŐ PROGRAMOK

Regisztráció esetén ingyenesen látogatható alkalmak. Kérjük, jelentkezzen a galeria@vigado.hu e-mail címenre küldött üzenetben. Szeretettel várjuk! 

2019.12.06.  16:00 Tárlatvezetés

2020.01.10.  16:00 Tárlatvezetés

2020.01.31.  16:00 Tárlatvezetés (Erhardt Gábor)

2020. 02.02. 15:30 Finiszázs: tárlatvezetés és kerekasztal beszélgetés

 

Szervező: MMA Építőművészeti Tagozat

További információ

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

Időpontok
2019.12.03.-2020.02.02.