-
Kiállítás

Helyszín: Vigadó

Magyar Festészet Napja

Élő Magyar Festészet a Pesti Vigadóban

Október 18-a Szent Lukácsnak, a festők patrónusának az ünnepe. A festészet pedig, mint az ember egyik legősibb szellemi indíttatású tevékenysége ma is él, gazdagít, kérdőre von, megidéz, fölkavar és megnyugtat, szemléltet, ábrázol és történetet mesél, hordozza mindazt, ami az emberi tudomás leglényegibb sajátja. A több, mint két évtizede útjára indított, évente megrendezésre kerülő Magyar Festészet napja program mára a magyar kultúrtér egyik legnagyobb művészeti rendezvénysorozatává vált, melynek fókuszában az Élő Magyar Festészet nagykiállítás áll.

A Pesti Vigadó épületének reprezentatív kiállítótereit több, mint egy hónapon keresztül a kortárs magyar festészet három generációjának művei töltik meg, széleskörű áttekintést adva a mai tendenciákról. Mindezt egy üvegfestészeti kiállítás, valamint a Magyar Festészet Napja Alapítvány kurátorainak műveiből rendezett tárlat gazdagítja. A megnyitó ünnepségen három szakmai díj kerül átadásra, melyeket a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogat.

A kiállítás kurátorai: Horváth Dániel festőművész, Gaál József festőművész, Verebes György festőművész, Czifrák László szilikátművész-restaurátor, Hudatsek László festőművész.

Szervező: Magyar Festészet Napja Alapítvány

 

Időpontok
2024.10.13. 10:00-2024.11.24.