-
Kiállítás

Helyszín: Vigadó Galéria - Földszint

Találkozás

Kortárs képző- és iparművészeti Eucharisztikus kiállítás

A Magyar Művészeti Akadémia közel hároméves történetet zár az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus tiszteletére rendezett Találkozás című kiállítással.

A rendkívüli helyzet miatt 2020-ról 2021-re halasztott rendezvény az utolsó percig bizonytalanságban tartott mindenkit, így a kiállítás címe „Találkozás” is egy remény volt, bizakodás, hogy valóban találkozunk. Erre a reményre most égető szüksége volt és van mindannyiunknak. A világban zajló események miatt nagy jelentősége lett annak, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Világtalálkozót Magyarországon, Budapesten rendezik meg.

A kiállításon a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat, a Képzőművészeti Tagozat, a Film- és Fotóművészeti Tagozat, valamint a Népművészeti Tagozat tagjai mellett, nem akadémiai tagok is részt vesznek minden korosztályból. Olyan alkotók, akiknek a munkássága a hitről szól és olyanok is, akik feladatként gondolkodnak el a hit, a vallás, a kereszténység helyzetéről, hatásáról a művészetben, az életben. A kiállító művészek között festő, szobrász, grafikus, fotós, üvegművész, ötvös, keramikus és kárpitművész szerepel. A változatos anyag remélhetően felkelti az idelátogató emberek érdeklődését, megnyugvást, vagy akár szellemi izgalmat, újdonságot okozhat nekik.

A kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet XXI. századi szemlélettel ábrázolni az eucharisztikus témakört. Az alkotások, körbejárva a témát, izgalmas, művészi válaszokat adnak, továbbá egy kis megállásra, befelé fordulásra, elgondolkodásra késztetnek, hogyan is élünk, mi a fontos, a lényeges az életünkben.

Kurátor: Hauser Beáta

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia

A tárlat kiemelt képe, Gaál Endre: Aranykor című alkotását ábrázolja.

***

Kísérőrendezvények

2021.09.08. 17:00 - Hauser Beáta kurátori tárlatvezetése a Találkozás című kiállításon

2021.09.22. 17:00 - Keppel Márton művészettörténész tárlatvezetése a Találkozás című kiállításon

2021.09.29 17:00 - „Átváltozások” - Hefter László, Ferenczy Noémi-díjas üvegművész tárlatvezetése a Találkozás című kiállításon

2021.10.08 17:00 - Finisszázs: Dr. Kucsera Tamás Gergely az MMA főtitkárának és Hauser Beáta textilművésznek, a kiállítás kurátorának közös tárlatvezetése a Magyar Művészeti Akadémia Találkozás című kortárs képző- és iparművészeti kiállításán.

***

TÖBB TÁRLATUNK ÉRDEKLI?

Váltsa meg Házjegyünket (1.500 Ft), amellyel a teljes műemléki épület látogatható tereit (Foyer, Díszlépcsőház, Díszterem, Panoráma terasz), továbbá valamennyi kiállításunkat megtekintheti.

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

Időpontok
2021.09.02. 10:00-2021.10.10.