Koncert

Helyszín: Díszterem

Télbúcsúztató | Online közvetítés

Elmarad!

Honvéd Férfikar | Hang, szív, erő… bérlet

A farsangi időszak elmúltával, a Honvéd Férfikar kivételes szórakozást ígérő, télbúcsúztató estjén annyira tele lesz a levegő dallal, szerelemmel, tavasszal, hogy szinte még a virágillatot is érezni fogjuk… A zeneirodalom megszámlálhatatlan, a tavaszt, az újjászületést, az ébredő szerelmet megidéző dalt, és kórusművet szült. Ezekből nyújt át egy csokrot a Honvéd Férfikar február 22-én a Pesti Vigadó Dísztermében. A legszebb szerelmes dalok csendülnek fel ezen az estén. A műsort főként népszerű operarészletekből állítjuk össze, ahol a Férfikar tagjai szólistaként is bemutatkoznak.

Sokan tudják, hogy a magyar és a nemzetközi operaélet számos kiválósága indult el pályáján a Honvéd Férfikarból: Ilosfalvy Róbert, Réti József, Gregor József, Gulyás Dénes Kovácsházi István és sokan mások. A jelenlegi tagok közül is többen állandó szereplői a különböző operaszínpadoknak. Ezen az estén elsősorban a szólistáké lesz a főszerep – hiszen ki tudná szívet melengetőbben megénekelni a tavaszt, mint egy sármos bonviván, vagy egy operai hős…

A koncerten a világ opera- és operett-irodalmának leggyönyörűbb szerelmes dalai hangzanak el, Mozarttól Verdin és Puccinin keresztül modern, kortárs szerzők sokszor nagyon szenvedélyes, de itt-ott ironikus, sőt tréfás műveiig – természetesen a Honvéd Férfikar közreműködésével.

Szervező: Honvéd Férfikar

Időpontok
2021.02.22.-19:30