Élménypedagógia alsó tagozatosoknak

Élménypedagógia alsó tagozatosoknak

Választható foglalkozások:

  • A Vigadó meséje / Papírszínház
  • Tervezz saját Vigadót!

A foglalkozások egész évben igényelhetőek.

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően minimum két héttel.

 

A VIGADÓ MESÉJE / PAPÍRSZÍNHÁZ

Ajánlott korosztály: 7-10 éveseknek

Ajánlott létszám: max. 30 fő / csoport

Időtartam

- a foglalkozás kétféle hosszúságban választható

  • 60 vagy 90 perces

Foglalkozás ára: 500 Ft / fő

Jelentkezés a foglalkozásokra

Értékelő kérdőív pedagógusoknak

Megannyi izgalmas részlet és történet, sőt mese övezi a Vigadót! Az épületet végigjárva különleges alakokat ismerhetünk meg. De mi lehet a történetük? Honnan jönnek, kik ők és mióta élnek egyáltalán a Vigadóban? Ki az a Tündérszép Ilona, ki Árgyélus, hol laknak, honnan jönnek és mi az ő történetük?

A Pesti Vigadó Díszlépcsőházában, Lotz Károly és Than Mór alkotásain megbújó mese részleteinek közös felfedezése után megalkotjuk a saját történetünket és előadásunkat. Szerintetek mi lett volna, ha Árgyélus nem találkozik az ördögökkel? Hogyan jutna el Árgyélus Tündérszép Ilonához?

Szabadjára engedve kreativitásunkat és gondolatainkat újraírjuk a szereplők történetét és el is készítjük őket! Mindenki megálmodhatja a saját szerepét is a történetben, amit közösen a kreatív élménypedagógiai foglalkozás során megelevenítünk. Tündérmesét fabrikálunk, vásznat barkácsolunk, és fény-árnyjátékkal eljátsszuk közös történetünket. Egyszer régen, tán már nem is emlékszem olyan régen! Volt egy hely, amit úgy neveztek Tündérpalota….

 

TERVEZZ SAJÁT VIGADÓT!

Ajánlott korosztály: 7-10 éveseknek

Ajánlott létszám: max. 30 fő / csoport

Időtartam: 90 perc

Foglalkozás ára: 500 Ft / fő

Jelentkezés a foglalkozásokra

Értékelő kérdőív pedagógusoknak

Lehet-e valós, ami mesebeli? Vajon mikor, melyik korban játszódnak bizonyos mesék? Lehet-e egy tündérmese az alap a lakókörnyezet és az ember viszonyának megismeréséhez? Miért nevezik a Vigadót Tündérpalotának?

A foglalkozás során izgalmas felfedezésre hívjuk a gyerekeket. Utunk során velünk lesz a formák, hangok és színek világa, közben élményszerűen felidézzük a Vigadó múltbéli életét! Felidézzük a zenét, sétálunk, tán még táncolunk is, s közben a Vigadó híres szobraivá is változhatunk! Végigjárjuk egy valóságos Tündérpalota épületét, közben megismerkedünk rejtelmeivel és felfedezzük a lakóit. A foglalkozás során Tündérszép Ilonával és Árgyélus királyfival is találkozunk majd a Pesti Vigadó Díszlépcsőházában és megismerjük történetüket. Az alkotásokon keresztül formákat és színeket gyűjtünk, feltérképezzük, sőt, magunkkal is visszük az épület pompás díszítőelemeit. A mese és a ház formáinak ismerete után kreatív alkotómunka következik.

Tervezz Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi számára élhető otthont és gondold újra a Vigadó épületét, környezetét. A foglalkozás során a mesék világából a realitásba vezet az út: megpróbálunk egy élhető, barátságos környezetet teremteni a mese főszereplőinek, miközben ihletet merítünk a Vigadó és a mesebeli Kristálytiszta palota gyönyörűségéből.