Élménypedagógia

Élménypedagógiai foglalkozások

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően minimum két héttel.

Aktuális foglalkozásaink listája a korosztály kiválasztása után érhető el:

Jelentkezés a Pesti Vigadó foglalkozására

Értékelő kérdőív pedagógusoknak (lezajlott foglalkozást követően)

További információ és kapcsolat: galeria@vigado.hu, 06 (1) 328 3333

FELFEDEZŐFÜZET

Felfedezőfüzetünk a 10-16 éves korosztály számára kínál izgalmas feladatokat az épület megismerésére. A füzet segítségével a Pesti Vigadóba látogató családok, csoportok kalandos utazáson vehetnek részt, bejárhatják az épület izgalmas tereit és zugait, miközben rejtvényeket és rejtélyeket fejthetnek meg. „Pincétől a padlásig" kalauzoljuk körbe a látogatókat az ingyenes kiadvánnyal, és avatjuk be őket az épület múltjának és jelenének érdekességibe.

PILLANTSON BELE A FELFEDEZŐFÜZETBE!

A PESTI VIGADÓ ÉS AZ ONLINE OKTATÁS

13 éves korosztálytól ajánljuk gyűjteményünket, amelynek feladványai kapcsolódnak a történelemtanítás követelményrendszeréhez. A Pesti Vigadó múzeumpedagógiai foglalkozásaihoz tartozó anyagai közül online elérhetővé kívánja tenni azokat a feladatokat, forrásokat, amelyek az online oktatás során segítségül szolgálhatnak pedagógusoknak és diákoknak egyaránt.

Az izgalmas, játékos és informatív anyagok a QUIZLET felületén érhetőek el, és a feladatok - az ingyenes regisztrációt követően - korlátlan alkalommal használhatóak.

SZÍNEZZ VELÜNK!

Könyvtárak, archívumok és különféle kulturális intézmények csatlakoznak évről-évre a #ColorOurCollections kezdeményezéshez, melynek keretein belül az intézmények ingyenesen letölthető kifestőket, színezőket tesznek elérhetővé online  közönségük számára. A Pesti Vigadó ez alkalommal a fiatalabb Vigadó-rajongók számára próbál alternatívát nyújtani az otthoni időtöltéshez: 6 olyan színezővel készültünk, melyek főszereplői a Than Mór freskóján keresztül a Vigadó-palotában is megjelenő figurák: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi. 

SZÍNEZŐ I. LETÖLTÉSE / SZÍNEZŐ II. LETÖLTÉSE / SZÍNEZŐ III. LETÖLTÉSE

SZÍNEZŐ IV. LETÖLTÉSE / SZÍNEZŐ V. LETÖLTÉSE / SZÍNEZŐ VI. LETÖLTÉSE

A rajzokat készítette: Czimbalmos Boglárka, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, a korábban felső- és közoktatásban tanuló grafikus hallgatók számára kiírt pályázatunk győztese. A pályázatnak köszönhetően megszülető és a színezőkön is megelevenedő karakterekkel hamarosan gyermekeknek szóló felfedező-kiadványunkban is találkozhat majd a nagyközönség!