Koncert 2021.12.08. 19:30
„Mesék a zenében” - Szimfonikus zenekari hangverseny

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Győri Filharmonikus Zenekar

Ha már mese, akkor három a magyar igazság!

Tematikus sorozatuk 3. állomásához érkeztek az Akadémia zeneszerzői, akik most emberöltők óta ismert mesékhez álmodtak zenei szövetet, hogy muzsikába foglalják Pinocchio, Prospero, Tündér Ilona, Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi, valamint Wass Albert angyalok által küldött madarának történetét.

A hangjegyeket ezen a varázslatos estén a Győri Filharmonikus Zenekar kelti életre, a varázspálca a művészeti vezető Berkes Kálmán Liszt-díjas, Érdemes Művész és Rajna Martin Junior Prima-díjas vezető karmester kezében van. A mesélő a Jászai Mari-díjas, Kiváló-és Érdemes művész Császár Angela, az MMA rendes tagja.

A Győri Filharmonikus Zenekar munkáját a professzionalizmus, az innovatív megoldások és a nemzetközi színvonal jellemzi. Európa szinte valamennyi országában hangos sikerek jellemezték fellépéseit, de Ázsia legfontosabb zenei színpadjain is sikerült kivívnia a szakma és a közönség elismerését. Regionális kulturális együttes, a térség csúcsintézménye, egyszerre tölti be a klasszikus-tradicionális nagyzenekar, a crossover filmzenekar, szabadtéri- vagy gálazenekar, kamarazenekar és esetleg a koncert-fúvószenekar szerepét is.

Műsoron Nógrádi Péter, Kovács Zoltán, Balassa Sándor, Dubrovay László és Tóth Péter szerzeménye.

Szervező: Győri Szinfonikus Zenekar, Magyar Művészeti Akadémia

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről