Ismeretterjesztés 2019.05.18. 11:00
Art à la carte vászontáska workshop

8. Nyitott Ház | Az Art à la carte-tal vászontáskát festhetsz stencilek segítségével. A mintákat budapesti látványosságok és élmények, továbbá a hagyományos magyar motívumok, az örökség és a modern főváros ötvözetei inspirálták.

MIÉRT "À LA CARTE"?

Kiválaszthatod a stencileket, amik legjobban tetszenek, a kedvenc színeiddel festheted meg a táskát, és szabadon kombinálhatod a mintákat, hogy egy egyedi tárgyat készíts.  Sok variáció lehetséges, csak a képzeleteden múlik, hogy mit alkotsz!

Tökéletes program kikapcsolódásra, nyugodt környezetben.

Fő jellemzők:

- Garantált siker, akkor is, ha ez az első alkalom, hogy a stencilezést kipróbálod,

- saját kézzel készült alkotás,

- színes és részletes design,

- hagyományos és modern minták,

- szórakoztató, és könnyű beilleszteni egy elfoglalt napba is.

A WORKSHOP MENETE

Minta választása – Válassz ki néhányat a stencilek közül, és kombináld őket úgy, ahogy kedved tartja. Senkinek nem lesz ugyanolyan táskája, mint neked!

Stencilezés technikájának megtanulása – Meg fogod tanulni, hogyan használd a stencil ecsetet és a többrétegű stencileket - mind a kettő nagyon könnyű.

Táska festése – Tedd a stencilt a táskádra, mártsd az ecsetet a festékbe, kezdődik a legszórakoztatóbb rész!

Workshop vége – egy fotó az általad készített vászontáskával!

Egy táska elkészítése körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe.

Ajánlott korosztály: 18+

További workshopok felnőtteknek 8. Nyitott Házon:

MAMINVENT ÉKSZERKÉSZÍTŐ WORKSHOPON készítsd el tavaszi-nyári ékszereidet, vagy lepj meg valakit saját készítésű alkotásokkal! A márka megálmodója Kopócs Éva, aki az újrahasznosított alapanyokból készült design termékek úttörőjének számít hazánkban.

MÜSKINN PÉNZTÁRCAKÉSZÍTŐ WORKSHOP az újrahasznosítás jegyében zajlik, melyen a Pesti Vigadóban korábban megvalósult kiállítások, koncertek és egyéb rendezvények molinóit, maradék bőrt és egyéb anyagokat lehet felhasználni az érdeklődőknek neszesszerek, tolltartók és pénztárcák elkészítéséhez.


Orsi mesél az Art à la carte -ról...

Az Art a la carte elindítása egy valóra vált álom a számomra. Mindig is érdekelt a művészet és a kézművesség, és ha éppen nem alkottam valamit, azon gondolkoztam, mit is alkossak legközelebb. Művészetkedvelő családból származva a kreatív tevékenységek hamar természetessé váltak. Gyerekként sok foglalkozáson vettem részt, ahol különböző technikákat tanultam, és talán a legfontosabb dolgot, a kézzel készített tárgyak szeretetét.

Ahol csak tudtam, kipróbáltam a helyi kézműves foglalkozásokat: Laoszban a bambusz szövést,  Costa Ricán fa maszkokat festettem egy helyi közösségben, Kambodzsában a faragást és a szövést, és a legtöbb országban tanultam valami érdekességet a kézművességről. Leginkább azt a képességét, hogy össze tud kötni embereket és kultúrákat, hidat teremtve a különbségek és az eltérő nyelvek között. Amikor egy kézzel készült tárgyra nézek, amit az utazás alatt készítettem, mindig emlékeztet az emberekre, akik segítettek elkészíteni, és a helyre, és a közösség és kikapcsolódás érzését adja.

Hazatérve az utazásból, ezt az üzenetet szeretném átadni az Art a la carte-on keresztül, hogy érdemes megállni egy pillanatra, kikapcsolni a mindennapokból, amíg egy egyedi és szép tárgyon dolgozunk, ami később jó emlékeket fog felidézni. A stencilezést találtam a legalkalmasabbnak minden korosztály, kezdők, és gyakorlott kézművesek számára is, és szórakoztató tevékenység is egyben.

8. NYITOTT HÁZ | 2019. MÁJUS 18-ÁN!

Art à la carte Workshop

Helyszín: Makovecz terem (IV.emelet)

Időpont: 11:00-16:00

Előzetes regisztrációt nem igényel.

Helyszín

Makovecz terem A Pesti Vigadó IV. emeletén található Makovecz terem kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák számára ideális választás. bővebben a helyszínről