Idegenvezetés 2020.09.27. 10:30
Az ország legszebb báljai

Jegyárak

1.500 Ft

Tematikus séta - A korabeli bálok kulisszatitkairól, megdöbbentő díszleteiről és mendemondáiról most épülettörténeti sétákon keresztül mesélünk Önöknek!

A fényűző báloknak és a csodás ruhaköltemények már a 19. század második felétől otthonául szolgált a Pesti Vigadó.

Először képzeljen el egy House of Worth selyem estélyi ruhát egyenesen Franciaországból, légies csipkével, megannyi hímzett dísszel és könnyeden libbenő, földig érő fodorral… Ezekre a társas összejövetelekre csak meghívóval lehetett bejutni. A bálon a hölgyek a legújabb divatnak megfelelő ruhakölteményekben jelentek meg. Az estélyen ilyenkor a férfiaknak kötelező a fekete szmoking, a nőknél pedig a nagyestélyi viselete.

Boák, tollak, laza szabásvonalak, elegancia, meghökkentő díszletek, szuperprodukciók és sztárvendégek töltötték meg a Vigadó impozáns báli termét, a Dísztermet.


Részlet a Honművész című első magyar szépirodalmi és társasági folyóirat 
1840. január 2-ai számából.

Az 1-1,5 órás, kis csoportos rendhagyó épülettörténeti sétákon ezeket az eseményeket idézzük fel Önökkel együtt! Utunk végén pedig koncerttel egészítjük ki a délutáni programot.

Narihito Mukeda (zongora)

Műsor:

Chopin: Nocturne  No,13 c-moll Op,48-1

Chopin: Walzer No,7 cis-moll Op.64-2

Chopin: Fantasie Impromptu Op.66 

Sétáinkon a kellemes és biztonságos élményszerzés okán az itt olvasható szabályokat és javaslatokat léptettük életbe.

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.