Koncert 2018.12.31. 19:30
Budapest Jazz Orchestra Szilveszter

SZTÁRVENDÉGEK: NÁRAY ERIKA és URBÁN ORSOLYA! Magyarország legnépszerűbb big bandje, mely húsz éve világszínvonalon mutatja be a jazz szinte minden válfaját.

„Legyen a zene mindenkié!”
Kodály Zoltán

A zenekar tagjai diplomás jazz és klasszikus művészek, szabadidejükben más, populárisabb együttesben is játszanak.

 

„...így szeretem a munkámat: sokszínűen, muzsikával gazdagon"

- interjú Náray Erikával és Urbán Orsolyával

Ez is az, ami lehetővé teszi, hogy a BJO zenészei, bármilyen stílusban képesek legyenek professzionálisan és szórakoztatóan zenélni, kezdve a standard jazz klasszikusaitól egészen az „ismertebb”, sokak által dúdolt slágerekig. Éppen ezért, a Budapest Jazz Orchestra már nemcsak „rétegzene”, hanem több korosztály, és különféle rendezvények számára is szórakoztató zenei nagyprodukció.

 

 

Karacs Ferenc – Louis Armstrong Jazzfesztivál Alapítója
„A világhírű Budapest Jazz Orchestra már több alkalommal fellépett a Louis Armstrong Jazzfesztiválon. 2015-ben az együttes próbájáról jövet, mikor Ken Peplowskival találkoztam a Tó Wellness Hotel előterében, szívélyesen üdvözöltük egymást, majd egyből azzal kezdte a beszélgetést, hogy mennyire fantasztikus a zenekar, hogy mennyire csodás élmény lesz velük játszani. „Már alig várom!”- mondta Ken.”

Gothárd József – Gothárd Elektronikai és Kereskedelmi Kft.
„Csak az a jó, hogy az USA-ban és Európában többet beszélnek Rólatok, mint kishazánkban. De lassan ez is változni fog, mert az amerikai zenészek örömmel játszanak veletek újra és ez tény mindenki részére. A jövőben kívánom Nektek, hogy mindig mosolyogva zenéljetek, mert nagyon magas szinteken vagytok együtt, ezekkel a csuda zenékkel!”

A zenekar a hagyományos 17 tagú big band felállást követi.

Zenekari tagok: 

szaxofon – Kollmann Gábor (zenekar vezető), ifj. Ludányi Tamás, Csejtei Ákos, Zana Zoltán, Varga György

harsona -Schreck Ferenc, Skerlecz Gábor, Frolov Ákos, Nagy Viktor Dániel

trombita -Tulkán Péter, Magyar Ferenc, Koós-Hutás Áron, Pecze Balázs

zongora – Juhász Attila 

gitár – Birta Miklós

bőgő – Hárs Viktor

dob – Serei Dániel.

„Világsztárjaink”:

George Duke (USA), Raul Middón (USA), James Morrison (AUS), Joe Lovano (USA), Peter Erskine (USA), Ed Neumeister (USA), Al Di Meola (USA), Butch Lacy (Denmark), Ken Peplowski (USA), Chris Potter (USA), Pat Appleton (Germany), Tommy Vig (USA), Ladislav Fidri (Croatia), Thomas Gansch (Austria), Mark Nightingale (England), Tony Lakatos (Germany), Dave Liebman (USA), Kevin Mahogany (USA), Harry Sokal (Austria), Joan Faulkner (USA)

 

Fedezze fel a Pesti Vigadó több mint 150 éves történelmi épületét a koncert előtt!

Kösse össze a koncertélményt a páratlan épület felfedezésével!

Jegyek elérhetőek a  18 órakor kezdődő magyar (csoport I., csoport II.) és a 17 órakor kezdődő angol nyelvű túrákra!

***

A koncertre és az idegenvezetésre a jegyeket külön kell megváltani.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről