Ismeretterjesztés 2022.01.30. 11:00
Finisszázs

Jegyárak

A kiállásra szóló jeggyel ingyenes

Textile Art of Today Nemzetközi Textiltriennálé a fenntarthatóság jegyében

Január 30-án utolsó alkalommal látogatható a VI. Textile Art of Today Nemzetközi Textiltriennálé budapesti állomásán, a Pesti Vigadóban.

Látogass el a Pesti Vigadóban megrendezett Textile Art of Today kiállítás záróeseményére: ismerd meg az ALMA, a Secondland és a Mr Carter Co divatmárkák tervezői által a Pesti Vigadóban bemutatott alkotásokat és támogasd te is a hazai feltörekvő designereket! Vásárolj értéknövelő újrahasznosítással és zero-waste technikákkal készített design-darabokat a pop-up vásáron, ismerd meg a különböző varrási-, szabási technikákat, a fenntartható tervezés kihívásait és hallgasd meg a Vetlényi Alma, Vecsei Kinga Réta és Szekeres Ákos személyes, textilhez fűződő történeteit rendhagyó, szubjektív tárlatvezetéseik során!

A program időpontja: 2022. január 30., vasárnap, 11:00 – 18:00

- 11:00 - 18:00 : Pop-up ruhavásár

- 14:00 - 14:30 : Szubjektív tárlatvezetés 1.

- 16:00 - 16:30 : Szubjektív tárlatvezetés 2.

A tárlatvezetések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Az esemény a kiállításra szóló, a helyszínen vagy előzetesen megvásárolt belépőjeggyel látogatható.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

A háromévente megrendezésre kerülő Textile Art of Today utazókiállítás célkitűzései között szerepel, hogy a textilkészítést új nézőpontokból, új kontextusokban és új lehetőségek tárházaként mutassa be, amelynek keretében bepillantást enged a textilszobrászatba, a konceptuális művészetbe, az objektművészetbe, illetve az installációk mellett a video- és divatművészetbe.

A Textiltriennálé bemutatja a textilkészítés jelenleg érvényesülő világtrendjeit, a különböző országok művészei számára találkozási lehetőséget kínál, valamint érdeklődést teremt a textilművészeti alkotások iránt és bátorítja a művészeket, hogy innovatív és kísérleti projektek segítségével vizuális művészeti alkotásokat hozzanak létre a textilművészet határain kívül eső művészeti területeken. A kiállítás egyúttal párbeszédre invitálja a különféle textilművészeti technikákat felvonultató alkotókat.

A Textile Art of Today kurátora: Daniel Szalai

A Pesti Vigadóban rendezett kiállítás megbízott kurátora: Imre Hanna

A kiállítás szervezője: Textiltriennálé Határok Nélkül Civil Szerveződés (Trienále textilu bez hraníc, o.z.)

***

TÖBB TÁRLATUNK ÉRDEKLI?

Váltsa meg Házjegyünket (1.500 Ft), amellyel a teljes műemléki épület látogatható tereit (Foyer, Díszlépcsőház, Díszterem, Panoráma terasz), továbbá valamennyi kiállításunkat megtekintheti.

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

Jegyárak

A kiállásra szóló jeggyel ingyenes

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről