Kiállítás 2020.11.09. - 2021.06.13.
Harag György életműkiállítás

Jegyárak

INGYENES

Meghosszabbítva | Harag György Emlékév 2020

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.

A kiállításon a rendező életéről és munkáiról kaphatnak átfogó képet az érdeklődők több száz korabeli fotón és archív felvételen keresztül. A vándorkiállítás olyan helyszínekre jut el, ahol Harag György rendezett és színházi előadásaival a magyar színházművészet legjelentősebbjei közé került. Felidéződik a kortárs magyar drámaírók munkáiból - azon belül is a különösen emlékezetes, Sütő András drámáiból - készült előadássorozata, vagy a világklasszikusok egy-egy kiemelt feldolgozása. A kiállítási anyag kiegészül magánfotókkal, baráti levelezésekkel, valamint archív riportokkal, színházi jelenetekkel, próbák pillanataival.

További információ

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat. bővebben a helyszínről