Kiállítás 2020.01.23. - 2020.04.05.
Himnusz - A magyar nép imái

Jegyárak

800 Ft

Népművészeti és iparművészeti kiállítás A magyar kultúra napja alkalmából.

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának akadémikusai és köztestületi tagjai a magyar kultúra napja alkalmából kiállításon mutatják be azon alkotásaikat, amelyeket nemzeti imádságaink, egyházi himnuszaink és népénekeink inspiráltak. Nemzeti önazonosságunk megélésében elengedhetetlennek tartjuk azt, ami eleink számára soha nem volt kérdés: a cselekedeteinket meghatározó Istenhitet, örökérvényű törvényeket.

„Napjaink társadalmának legnagyobb hiányossága az emberi kapcsolatok gyengesége egymással, a természeti környezettel és Istennel. E kapcsolatok hiánya vagy elégtelen volta miatt az egyén elmagányosodik. Az embert éltető, erősítő kapcsolata a másik emberrel nem más, mint a szeretet, a szeretet működése. Az érzelmet nem lehet ugyan megparancsolni, de a szeretet kinyilvánítását, a másik emberrel szembeni jóindulat kifejezését, „gyakorlatát” igen.  …Így lett a szeretet a legfőbb parancs nemcsak a keresztények számára, hanem a tételes és erkölcsi elvárásait tételekben, írásban meg nem fogalmazó természeti vallások híveinek is.”

Andrásfalvy Bertalan

A kiállítás 2020. január 23. és április 5. között látogatható.

Kísérőrendezvények

2020.02.19. 17:00 Kurátori tárlatvezetés

2020.03.11. 17:00 Kurátori tárlatvezetés

2020.04.05. 15:00 Finisszázs

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozat

További információ

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe.

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről