Ismeretterjesztés 2019.05.18. 14:00
Jelmezes fotózás - Időutazás a Reformkorba

Jegyárak

Díjtalan belépés

8. Nyitott Ház | Jelmezbe öltözés és jelmezes fotózás

A reformkor elnevezés a 19. század elejére a fejlődésben Nyugat-Európa mintaadó államaihoz képest lemaradt magyar társadalomban végbemenő újítási, modernizációs szándékra utal.

A korszak idején számtalan szociális, gazdasági, kulturális vívmány született, elsődlegesen: a jobbágykérdés rendezése, az önálló, modern ipar megteremtése, a Himnusz és egyéb nemzeti összetartozást kifejező költemények, valamint a polgári átalakulás útjában álló akadályok elhárítása.

Mindezek alapkövei lettek az öntudatra ébredő nemzet újkori történelmének, s elvezettek a modern, polgári Magyarország megteremtéséhez. A reform a gazdaság, a társadalom megváltoztatására, átalakításra irányuló törekvés, melyet rendeletek vagy törvények segítségével valósítanak meg. Magyarországon a művészek és tudósok is jelentős szerepet vállaltak a reformtörekvésekben.

Ebben a politikai vitáktól hangos korszakban nagy történelmi személységek emelkedtek ki, akik irányt szabtak az eseményeknek. Ez a változásokat hozó, 1825-től az 1848-as forradalomig tartó történelmi, politikai és művelődéstörténeti időszak volt a reformkor.

8. NYITOTT HÁZ | 2019. MÁJUS 18-ÁN!

Jelmezes fotózás - Időutazás a reformkorba

Helyszín: Díszterem (II.emelet)

Időpont: 14:00-18:00

Előzetes regisztrációt nem igényel.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről