Tánc 2019.05.18. 14:00
Magyar Táncház | Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes

Jegyárak

Díjtalan belépés

8. Nyitott Ház | Élő zenés műsor és táncoktatás várja a kíváncsi közönséget.

"Mert mi bennünk zeng az élet, minket illet ez az élet"

A ma is népszerű amatőr táncegyüttest Timár Sándor alapította 1958-ban. A kezdetektől a hetvenes évek elejéig Molnár István tánckoreográfiái és Timár Sándor – Bartók Béla zeneműveire készített – alkotásai jellemezték a BUDAPEST FŐVÁROS BARTÓK TÁNCEGYÜTTES munkáját.

Dr. Martin György zene- és tánckutató tudományos munkássága és barátsága segítségével 1970-től Timár Sándor ebben a műhelyben fejleszthette ki, addig a világon egyedülálló, táncoktatói módszerét. Ezáltal rögtönzött paraszttáncot színpadon először a Bartók Együttestől láthatott a közönség és válhatott a Táncház-mozgalom fő központjává, világméretű elterjesztőjévé.

Mai napig az együttes célja a hagyományos néptánc- és népzenekincs hiteles bemutatása.

Az együttes 2013 őszén ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját. Ma, a korábbi művészeti vezetők legsikeresebb koreográfiái mellett, vendég alkotóművészek és a jelenlegi művészeti vezetés tánckompozícióit tartja műsorán.

A színpadi előadások teljesítésén túl gyermekek, felnőttek, külföldiek részére is szívesen tart táncházakat, igény szerinti tánctanfolyamokat mesével, népi játékokkal.

A TÁNCHÁZ TEMATIKÁJA

Kalotaszegi táncok - csárdás, szapora és legényes

Délalföldi táncok

Sárközi táncok

***

8. NYITOTT HÁZ | 2019. MÁJUS 18-ÁN!

Magyar Táncház | Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes

Helyszín: Északi terem (II.emelet)

Időpont: 14:00-15:00

Előzetes regisztrációt nem igényel.

Helyszín

Északi terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Északi terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, könyvbemutatók, sajtótájékoztatók, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről