Ismeretterjesztés 2022.05.26. 19:30
Napszentület a Vigardában

Épülettörténeti séta budai panorámával megkoronázva

Johann Strauss, Liszt Ferenc, Richard Wagner, Than Mór és Lotz Károly. Csak néhány név, akik elválaszthatatlan részei a Vigadó évszázados történelmének.
Épülettörténeti sétánk alkalmával a résztvevők azokat a folyosókat és termeket járhatják be, amelyeket egykor a művészet nagyjai is.
Megismerhetik az épület falai közt megbúvó csodálatos történeteket a 19-20. század Budapestjének életéből.
A séta méltó lezárásaként a Panoráma teraszról együtt nézzük meg a budai hegyek mögött lenyugvó májusi napot.
(A Panoráma terasz esős idő esetén is része a programnak.)

Programot tartja: Mág Katalin

A séta időtartama: 60 perc
Maximum létszám: 25 fő

Regisztrálni a Műtárgyak Éjszakájának honlapján keresztül lehetséges. 

 

műtárgy.com május 26. és 28. között rendezi meg a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő programsorozatát, a háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztivált, amelyen 50 fővárosi helyszínen közel 100 program várja az érdeklődőket. A kínálat az eddig megszokottakhoz hasonlóan nagyon színes: a kiállítások és szakmai előadások mellett többek között műterem- és műhelylátogatások, tematikus séták, workshopok, kerekasztal-beszélgetés és filmvetítés is gazdagítja a programválasztékot.  A széles kínálat garantálja, hogy mindenki talál olyan eseményt, ami a számára különösen érdekes lehet.

További információ: https://www.mutargyakejszakaja.hu/ 

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat. bővebben a helyszínről