Koncert 2021.07.29. 19:30
Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertje

Jegyárak

Ingyenes

A Pesti Vigadóban zárul a kórus nyári turnéja

A Nemzeti Ifjúsági Kórus 2018-ban alakult meg Kodály Zoltánné Péczely Sarolta fővédnökségével. Az évenként nyári időszakban működő kórus célja, hogy Kodály Zoltán munkásságához és a nemzeti jelzőhöz méltó magas színvonalú művészi produkciókat hozzon létre, s egyben életre szóló zenei és közösségi élménnyel ajándékozza meg a Kárpát-medence minden részéből érkező kórustagokat. 

A Nemzeti Ifjúsági Kórus tagjai legnagyobb részt egyetemi hallgatók az élet különböző területeiről. A komoly felvételi meghallgatáson kiválasztott énekesek egyhetes intenzív felkészülésen vesznek részt Kecskeméten, majd turnéra indulnak. Az együttes már két nagy sikerű nyári programon van túl, és a 2020-as kihagyás után új tagokkal bővülve, reménykedve várják, hogy ismét találkozhassanak a közönséggel. 2021 nyarán a tihanyi, debreceni, békéscsabai és kecskeméti koncertek után a turné a Pesti Vigadóban zárul.

A két szakmai vezető elismert szakember: Erdei Péter Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas, kiváló művész, valamint Nemes László Norbert, Bartók-Pásztory-díjas és Artisjus-díjas karnagy.

 

Műsor:

SZOKOLAY Sándor: Cantate Domino
KODÁLY Zoltán: Miserere
ORBÁN György: Lanthúr ha szól (William Shakespeare, Weöres Sándor fordítása)
BELLA Máté: Örök zene (Juhász Gyula) – ősbemutató
FEKETE Gyula: Elsötétült a világ (Sárközi György) – ősbemutató
TÓTH Péter: Esti könyörgés (népi szövegekre) – ősbemutató
VAJDA János: Tündérkert (Faludi Ferenc)
GYÖNGYÖSI Levente: Dominus regnavit

 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött: budapest@filharmonia.hu

Szervező: NIK, Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről