Ismeretterjesztés 2023.03.11. 10:00
Petőfitől a Redoutig

Jegyárak

3.490 Ft

Tematikus épülettörténeti séta a Március 15. tértől a Pesti Vigadóig

A Pesti Vigadó elődje, az 1833-ban kapuit megnyitó Redoute, fontos állomása volt az 1848/49-es forradalmi eseményeknek, hiszen itt ülésezett az első népképviseleti országgyűlés képviselőháza és itt mondta el Kossuth Lajos híres beszédét, melynek hatására az országgyűlés megszavazta kétszázezer újonc toborzását.
Csatlakozzon épülettörténeti sétánkhoz, ismerje meg az épületet és tudjon meg többet a forradalmi eseményekről és a forradalom legnagyobb alakjairól. Képzett idegenvezetőnk segítségével az épület azon részei is bejárhatók, melyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatók.

A séta a Március 15. térről indul, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom elől, ahol a 200 éve született Petőfi Sándorra emlékezünk, majd a Vigadó falai között idézzük fel a forradalom eseményeit.

A sétát vezeti: Drescher Ferenc

***

FONTOS TUDNIVALÓK:

A jegyárba beletartozik az idegenvezetés mellett valamennyi kiállítás megtekintése is.

Csoportlétszám maximálisan 35 fő lehet

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a séta a Március 15. térről indul, így helyszíni jegyvásárlásra nem lesz lehetőség, helyüket előzetes jegyvásárlással tudják biztosítani a programra honlapunkon vagy a Pesti Vigadó jegypénztárán keresztül.

Kérjük, hogy a kezdés előtt 10-15 perccel korábban érkezzenek.

További információk:

Jegypénztár +36 (1) 328-3340

Közönségszervezés: turizmus@vigado.hu

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.