Koncert 2020.10.11. 11:00
Szalóki Ági gyerekkoncertje

Jegyárak

1.700 Ft

ELMARAD! A Szalóki Ági gyermekkoncert pótlására 2021. június 13-án kerül sor.

Jegyvisszaváltás:

  • Az előzetesen, online megváltott jegyek ára automatikusan visszautalásra kerül.
  • A helyszínen váltott jegyek az előadást követő egy héten belül visszaválthatóak a Pesti Vigadó pénztárában.

Vendégművész: Balogh Gusztáv

Szalóki Ági pályafutása 1994-ben indult. A Nádasdy Kálmán Zeneiskolában Bodza Klára növendéke volt népi ének tagozaton. Nyitott zenész, aki inspirációt elsősorban a tradicionális zenéből és a magyar költészetből merít.  2004-ben alapította első zenekarát, és készítette el első szólólemezét. Példaképei és mesterei Sebestyén Márta, Dresch Mihály, Szakcsi Lakatos Béla, valamint erdélyi magyar és cigány falusi énekesek. Lemezei nemcsak Magyarországon népszerűek. Nyolc lemeze jelent meg Japánban. Fontos számára a társadalmi szerepvállalás, több alapítvánnyal is együtt dolgozik, elsősorban a gyermekek segítése érdekében. Többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Regionális Príma díjas, Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

A Körforgás, Szalóki Ági családi zenés könyve a Kolibri Kiadó és a Tom–Tom Records gondozásában jelent meg minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, s mindig találnak benne újat.

Zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.

Ági családi gyerekzenekara 2019. évben ünnepelte fennállásának 15. évét. Erre vendégművészeket hívott. A nagy sikerre tekintettel azt mondta, legyen minden év ünnep. Ezúttal is meghívott egy vendégművészt, Balogh Gusztávot.

Szalóki Ági családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. Elhanganak majd olyan dalok is, amik még nincsenek a lemezeken.

Közreműködnek:

Szalóki Ágnes – ének

Csókás Zsolt – gitár

Födő Sándor „Fodo” – ütőhangszerek

Kovács Zoltán – nagybőgő

Rácz Krisztián – gitár

Szalai Péter – tabla

Gere Miklós - hangosítás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről