Idegenvezetés 2020.02.14. 18:00
Valentin napi épületséta

Jegyárak

1.500 Ft

Romantikus épülettörténeti sétára és koncertre hívjuk Bálint-napon a magyar romantikus építészet ékszerdobozába. 

MINDEN JEGY ELFOGYOTT

Azon túl, hogy számos magyar történelmi esemény helyszíne a Pesti Vigadó, rengeteg bálnak és szépségnek adott otthont, például maga Sissi is tiszteletét tette az épületnem. A séta során lehetőség nyílik bebarangolni a Pesti Vigadó lenyűgöző tereit, majd a végén koncerttel varázsoljuk még egyedibbé a hangulatot.

A koncerten Hotzi Panni zongorajátéka és Ács Dominika fuvola előadása lesz látható és hallható.

Műsor:

Mouquet : Pán szonáta 2. tétel (6 perc)

Faure: Pavane (3)

Debussy: Apres un rêve (3)

Massanet: Meditations (5)

 TÖLTSE A PESTI VIGADÓBAN AZ ÉV EGYIK LEGROMANTIKUSABB ESTJÉT! 

A Pesti Vigadóról:

Budapest belvárosában a Duna-parton található műemlék, turisztikai látványosság és összművészeti rendezvényközpont. Helyén 1849-ig a budai várostromig az osztrákok által a várból leágyúzott Redoute állt, hasonló funkciókkal. Az új Vigadó épületet 1865-ben adták át.

A keleti elemekkel elegyített romantikus épület nagy feltűnést keltett, s csakhamar az akkori főváros egyik legfontosabb kulturális, művelődési intézményévé vált

A 150 éves épület falai közt megfordult az ifjabb Johann Strauss csakúgy, mint Mascagni, Dvořak, Debussy vagy Artur Rubinstein, de itt adta első önálló koncertjét Dohnányi Ernő, 1905-ben Bartók Béla, 1932-ben pedig itt debütált Fischer Annie. Richard Strauss is többször vezényelt a pulpituson állva,  Prokofjev pedig zongoraművészként szerepelt. 

Információk az idegenvezetésről:

  • Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy interneten keresztül kizárólag teljes árú jegyet tudnak vásárolni! Kedvezményes árú jegyek csak a Pesti Vigadó Jegypénztárában válthatóak!
  • A jegyárak az idegenvezetést foglalják magukban, a tárlatok megtekintésére nem jogosítanak!
  • A vezetés várható időtartama 60 perc.
  • A túra során az épület azon részei is bejárhatók, melyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!
  • Csoportlétszám maximálisan 30 fő lehet, helyét előzetes jegyvásárlással tudja biztosítani.
  • Kérjük vendégeinket a házirend betartására és a szolgáltatásunkra vonatkozó feltételek elfogadására.

Az idegenvezetésre jegyet váltani online a vigado.jegy.hu oldalon, vagy személyesen a Pesti Vigadó Jegypénztárban és az Interticket pénztáraiban lehetséges.

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.