Idegenvezetés 2023.12.03. 15:30
Versek, titkok, hangulatok

Jegyárak

4.400 Ft

Adventi épülettörténeti séta Lackfi János költővel

Minden épületnek van titkos története. A méltóságteljes Vigadóról nem is gondolnánk, hogy elődjét lebombázták, mint forradalmi fészket. Azt se sejtjük, hogy egyes elképzelések szerint földdel egyenlővé tették volna, és a helyén húzódna a magyar Vörös Tér. Éppilyen elképzelhetetlen, hogy régen lovaskocsival is be lehetett hajtani az oszlopok közé. Vagy hogy a férfimosdó helyét korábban rendőrőrs foglalta el. A nagyterem pompás mennyezete fölött is rejtett helyszínek várnak ránk.

Lackfi János költő vezetésével körbejárva láthatjuk felvillanni e falak között az írói jubileumát ünneplő Jókait, mindenki Sissi királynéját, a virtuóz Lisztet vagy a Pest-Buda egyesülését szorgalmazó honatyákat. Versekkel népesednek be a pompás terek, és lélekben elkezdünk lépdelni a közelgő karácsony felé is.  

A vezetés időtartama várhatóan 60 perc

Találkozó: a séta előtt 15 perccel a Pesti Vigadó (Bp. V. Vigadó tér 2.) Előcsarnokában, a Jegypénztárnál.

 

További információk:

Tel: +36 (1) 328-3320

 

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

fotó: Molnár Mihály 

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.