Koncert 2020.04.06. 19:30
Yuya Mizuno csellókoncertje

Jegyárak

1.200 Ft

Budapesti Tavaszi Fesztivál / A szapporói Liszt Ferenc Szeminárium legeredményesebb versenyzője

Yuya Mizuno 1998-ban született, 2019-ben végzett a Toho Gakuen Zeneiskolában, mestere Sumiko Kurata volt. Jelenleg Perényi Miklós növendékeként folytatja tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Műsor: 

Beethoven: 12 variáció Mozart Varázsfuvolájának „Ein Mädchen oder Weibchen” témájára, op. 66

Brahms: 1. (e-moll) cselló-zongora szonáta, op. 38

Hisatada Otaka: Nocturne

Takashi Kurata: Danse d’une poupée japonaise

Kodály: Szólószonáta csellóra, op. 8

Közreműködik: Souhei Yamagami – zongora

2015-ben első díjat és közönségdíjat nyert a 13. Tokiói Zenei Versenyen, 2017-ben legfiatalabb versenyzőként vett részt az Erzsébet Királyné Versenyen, legutóbb pedig a 16. Nemzetközi Csajkovszkij Verseny mezőnyében indulhatott el.

Szólistaként Japán számos hangversenytermében lépett már fel, s olyan együttesekkel koncertezett, mint a Tokiói Szimfonikus Zenekar vagy a Tokiói Filharmonikusok. A Pesti Vigadóban a csellóirodalom alapművei mellett két japán szerző, a 20. század közepén alkotó Hisatada Otaka és napjaink egyik legsokoldalúbb alkotóművésze, Takashi Kurata egy-egy művét adja elő. Partnere a Zeneakadémia mesterképzését Kemenes András irányításával végző Souhei Yamagami lesz.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

Helyszín

Északi terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Északi terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, könyvbemutatók, sajtótájékoztatók, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről