Ismeretterjesztés

Helyszín: Déli terem

Építészeti OSSKÁR-DÍJ

Ünnepélyes díjátadó

Osskó Judit Ybl és Príma-Primissima-díjas építész férjével, Tokár György Ybl és Príma díjas építésszel díjat kívántak alapítani, amelyet kettőjük nevének összekapcsolásával Építészeti OSSKÁR-DÍJ-ra kereszteltek. Osskó Judit és az Országos Főépítészi Kollégium 2024-ben ismét meghirdette a díj pályázatát.

Olyan új építészeti alkotásokat, együtteseket keresünk, amelyek illeszkednek a település, a táj szelleméhez, rendezik a meglévő természeti és épített környezetünket, és amelyekben az arányosság, a harmónia, az elegancia dominál. A Díj odaítélésének talán legfontosabb szempontja, hogy az új létesítmény szerves része legyen az adott település táji és épített környezetének.

A pályázatra idén áprilisban lehetett beadni a pályamunkákat, a díjazottakat 7 tagú, elismert építészekből álló bíráló bizottság választja ki. Minden díj annyit ér, amennyit a díjazott művek minősége és általános elfogadottsága visszaigazol. A szakmai értékítélet sokszor igen távol áll a „laikus” közönségétől, holott a látvány, - s benne az építészeti is - köztulajdon, és így üdvös volna, ha az olyan tradicionális értékek, mint a harmónia, a szépség ismét polgárjogot nyernének korunk szikárabb építőművészetében is.

Mindannyian örülünk, hogy idén ismét átadhatjuk a díjat.

A rendezvény támogatói: MMA, NKA

Időpontok
2024.05.27.-16:00