Koncert

Helyszín: Díszterem

ArTRIUM – a Bartók Rádió tavaszi kortárszenei koncertsorozata V/1. rész

A 80 éves Dubrovay László köszöntése

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenye                                        

Az ArTRIUM a Bartók Rádió évtizedes hagyományokkal rendelkező kortárszenei sorozata, mely a Hangversenyciklus a XX. század zenéjéből címmel indult, majd lett a Hangversenyciklus a XX. és XXI. század zenéjéből, ezt követően pedig a Con tempo címen volt látható, hallható a program. A koncertek helyszínei a Magyar Rádió stúdió voltak. Két éve azonban már külső helyszínekre is ellátogat a sorozat, tavaly például az Aula Magna teremben, a debreceni Liszt Ferenc teremben, és a nyíregyházi Kodály Zoltán teremben, azt megelőzően pedig a Kassák téri Szentlélek templomban volt hangverseny.

Az idei sorozat első hangversenyén a 80. születésnapját ünneplő Kossuth- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerzőt, a Nemzet Művészét, Dubrovay Lászlót köszöntjük két kompozíciójának (Ünnepi zene és Versenymű ütőhangszerekre zenekarra) bemutatásával. Ezekhez társul két, a középgenerációhoz tartozó alkotó egy-egy műve, a kiváló tubaművész, Szentpáli Roland La Follia című darabja, és az Angliában élő Antal Mária, 2018-ban Kocsis Zoltán emlékére írt, Az áramlat című alkotása.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát az a dirigens irányítja ezen az estén, aki minden kétséget kizáróan a legtöbb Dubrovay László darab lemezfelvételének dirigense: Kovács László.

Műsor:

DUBROVAY László: Ünnepi zene

                                 Versenymű ütőhangszerekre és zenekarra

ANTAL Mária: Áramlat

SZENTPÁLI Roland: La Follia

 

Közreműködik:

VARGA Zoltán - ütőhangszerek

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Vezényel: KOVÁCS László

 

Bővebb információ az MMA oldalán

 

Szervező: MTVA

Időpontok
2023.04.06.-19:30