Koncert

Helyszín: Díszterem

Ifjú versenygyőztesek hangversenye

Szent István Filharmonikusok

A Zuglói Filharmónia 2020. decemberétől új névvel szerepel a hazai koncert-életben: Szent István Filharmonikusok, fenntartója a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. A 70 éves múltra visszatekintő szimfonikus zenekart Záborszky József alapította, majd fia, Záborszky Kálmán vette át az együttes művészeti vezetését. Értékteremtő és ifjúságnevelő munkájuknak elismeréseként 2000-ben Magyar Örökség-díjat kaptak, 2011 és 2017 között pedig folyamatosan elnyerték a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.

Műsor:

1. Handel: B-dúr hárfaverseny I. tétel

Rodriguez Sofia - hárfa

 

2. Handel: B-dúr hárfaverseny III. tétel

Vajda Denejra - hárfa

 

3. Mendelssohn: Dal szöveg nélkül op. 109  

Dóczi Vendel - cselló

 

4. Popper: Gnómok tánca

Sütő Illés - cselló 

 

5. Beethoven – C-dúr verseny I. tétel

Gűth Máté - zongora

 

---Szünet---

 

6. Vivaldi: e-moll Fagottverseny RV484

Szöllősy Szellő - fagott

 

7. Vivaldi g-moll cselló kettősverseny II. tétel Adagio

Dóczi Vendel - cselló

Sütő Illés - cselló

 

8. Strauss – I. Kürtverseny 

Eredics Marcell - kürt

 

Közreműködnek:

RODRIGUEZ Sofia

Sofia Venezuelában született 2006-ban, 2019-től Magyarországon él. Zenei tanulmányait 2012-ben kezdte a Conservatorio de Música de Caraboboban, majd egy évvel később csatlakozott Miguel González Kong hárfaosztályához. 2015-től az Escuela de Música Mozarteum Caracasban folytatta tanulmányait Marisela Gonzalez tanítványaként. A magyarországi költözés után 2020-ban kezdett el újra hárfázni Felletár Melindánál a Váci Bartók Béla Zeneiskola AMI-ban. 2021-től Razvaljajeva Anasztázia növendéke a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumban.

VAJDA DENEJRA

Vajda Denejra 2006-ban született Magyarországon. Hatéves korától zongorázni tanult az ócsai zeneiskolában, ahova nyolc évig járt.  Nyolc évesen kezdett el magánúton a hárfát tanulni, Dóczy Gabriella tanítványaként. Egy évvel később megkezdte zeneiskolai tanulmányait az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában Kriesch Barbaránál és Iván Petránál. 2018-ban a Weiner Leó Zeneiskolában folytatta tanulmányait, továbbra is Iván Petra, majd Goda Sára tanítványaként, aki felkészítette a szakgimnáziumi felvételire. 2020-tól a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium tanulója, ahol Razvaljajeva Anasztázia irányításával végezi tanulmányait. Álma, egy boldog családi élet mellett foglalkozni a hárfázással, koncerteken játszani, zenei programokat tervezni és tanítani.

DÓCZI Vendel 

Dóczi Vendel 2010-ben született zenész családban, így nem csoda, hogy négy éves korában nagyapja, Dóczi Péter adta kezébe a csellót. A továbbiakban Váray Péter, Antók Zsuzsanna és Jánosa Rozália voltak tanárai, jelenleg Dávid Krisztina növendéke, a Tóth Aladár Zeneiskolában. Szakmai példaképe Perényi Miklós.

SÜTŐ Illés

Illés 2013-ban született Budapesten. Zenész család gyermeke, édesapja klarinétművész, édesanyja operaénekes. Zenei tanulmányait Portugáliában kezdte 6 évesen hegedűn, azonban két év után rájött, hogy az ő hangszere igazából a cselló, ekkortól a hangszerválasztása már tudatossá vált.  Zeneiskolai keretek között a budapesti  Tóth Aladár Zeneiskolában Falvainé Kovalcsik Editnél kezdte cselló tanulmányait, és immár két  éve Dávid Krisztina csellóművész a mestere.  

GŰTH Máté 

Gűth Máté 13 éves, 6. osztályos tanuló a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Iskolában. 6. tanéve zongorázik Seleljo Alexandra tanárnőnél, a bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában. Két éve jött rá - Chopin művei által -, hogy a zongora a szenvedélye és azóta zongorázik nagy lelkesedéssel. Két nagy kedvenc zeneszerzője: Fryderyk Chopin és Liszt Ferenc. Szereti játszani a lassú, érzelmes és a temperamentumos műveket egyaránt. Zongoraművész szeretne lenni, de a zongoratanári pálya sem áll távol tőle.

SZÖLLŐSY Szellő

Szellő 5-6 éves volt, amikor Vácon egy szimfonikus zenekari koncerten meglátott egy fagottot, és meghallotta a hangját ennek a hangszernek. Rögtön beleszeretett. Már ott eldöntötte, hogy szeretne fagottművész lenni. Később a Gödi Németh László AMI-ban kezdhette szakmai tanulmányaimat, csodálatos tanára, Nevelő-Szavári Anita, és szülei mindenben támogatták. 2022-től a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnáziumban Kubassy Tamáshoz került, akitől rövid idő alatt is nagyon sokat tanult. 2023 tavaszától Szalai Edina oktatja. 

EREDICS Marcell

Marcell 10 évesen kezdett a kürttel foglalkozni, előtte egy évet trombitán tanult, azonban a hangszerválasztásnál leginkább a kürt hangzása, az a természetes csengõ hang fogta meg, ami csak erre a hangszerre jellemzõ.  Példaképei közé jelenleg leginkább ifj. Gál Lászlót sorolná, ugyanazon az úton szeretne haladni amin ő is járt, és oda eljutni, ahol jelenleg van. Másik nagy példaképe Zempléni Szabolcs, aki bebizonyította, hogy egy ilyen kis nemzetből is fantasztikus zenészek születhetnek.

További közreműködők:

Szent István Filharmonikusok

Vezényel: DÉNES-WOROWSKI Marcell

Műsorvezető: SZOLNOKI Apollónia

 

Szervező és bővebb információ: MMA Zeneművészeti Tagozat

Időpontok
2024.06.25.-19:30