Teátrum

Helyszín: Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Mészáros Tibor: Magda, a Szabó

„Minden bizonytalan, csak a szerelmünk bizonyos.”

SZÓ • SZÍN • JÁTÉK

Az írónő, akit nem kell bemutatni. Nem csak Debrecen, hanem minden magyar „Magdája”.

De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltétel nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Lehetett-e teljes az életük?

Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. Az előadás Szabó Magda legendás állatszeretete révén egy egészen izgalmas nézőponton keresztül villantja meg féltett titkaikat is. Két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében a szomszédoknak megfogalmazott levelekben az írónő szenvtelen őszinteséggel, szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról - az állatok nevében.  Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől a karrierig. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember.

Szereplők:

KRAJCSI Nikolett

MÉSZÁROS Tibor

Írta és rendezte: MÉSZÁROS Tibor

Produkciós vezető: PORKOLÁB Gyöngyi – Alle Management

Előadás időtartama: 75 perc, egyfelvonás

***

Oberfrank Pállal, a SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat szerkesztőjével, művészeti veezetőjével Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban.

A produkció ötletgazdájával, az Alle Management vezetőjével, Porkoláb Gyöngyivel Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban.

Szervező: Pesti Vigadó Nonprofit Kft.

***

A díjmentes Pesti Vigadó Klubkártyával rendelkezőknek 3% kedvezményt biztosítunk a program árából.

Részletek a Pesti Vigadó Klubkártya kiváltásáról és a kedvezményekről.

***

A SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat 2023. őszi évadának további előadásai:

2023. szeptember 24. 17:30 - Oláh János: Kenyérpusztítók

2023. október 15. 17:30 - Háy János: Elem

2023. december 03. 17:30 - Kaláka: Adventi koncert

***

Váltsa meg három alkalmas SZÓ • SZÍN • JÁTÉK bérletét (8.500 Ft), melynek keretében Oláh János: KenyérpusztítókMagda, a Szabó, valamint Háy János: Elem című színdaradját tekintheti meg!

BÉRLETVÁSÁRLÁSI  LEHETŐSÉG 

***

A SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat részeként bemutatott színdarabok listája 2014-től

Időpontok
2023.11.12.-17:30