Ismeretterjesztés

Helyszín: Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Versünnep Seregszemle

Egyéni amatőr elődöntők, iskolai és civil közösségi versenyek legkiemelkedőbb produkciói

"2022. Megint egy év, melyben nehezen találunk megnyugvást. Hol van az Isten - kérdezzük sokan, sokféleképpen. Mert a hit - és a nemhit is - végtelenül személyes, és annyira intim, hogy nehéz méltó, tiszta szavakat találni hozzá. Mire kimondhatóságot talál a kimondhatatlan, földre hull. Csak a kiválasztottak képesek kötényükbe gyűjteni az ambróziát, a “bodzavirágport”, s megmutatni nekünk, többieknek. Nemes Nagy Ágnes a kiválasztottak közé tartozik. Ki adhat ma vigaszt ebben a transzcendentális káoszban? Adhat-e megoldást az irracionális cselekvés, hogy költők szavaiba kapaszkodjunk? Hiszem, hogy igen. Bármi néven nevezzük is, költőink egy magasabb dimenzió hírnökei. „Szálljon hát a dal!”, kéri Illyés Gyula mindannyiunktól, és kérem, higgyünk neki! A dal, a vers, Isten megnyilvánulása, üzenete."

A Versünnep Alapítvány közhasznú szervezetként immár 17 éve felelősséggel ápolja a magyar társadalom kulturális-, szellemi életét. Továbbá pártfogolja a magyar klasszikus és kortárs irodalom alkotásainak népszerűsítését, a magyar pódiumművészetet, a nemzet egészéhez való eljutását, az unikális értékek őrzését. Ezt a Versünnep Fesztivál évenkénti megrendezésével teszi. A ma már brand-nek számító Versünnep Fesztivál, olyan szellemi-művészeti műhely, amely egyaránt inspiratív az előadó-művészet és az irodalom képviselőire, ugyanakkor hiánypótló programot kínál az igényes kulturális tartalommal bíró események iránt érdeklődők és a felnövekvő generáció tagjai számára. Az elmúlt 10 évben a Versünnep Alapítvány az érdeklődő civilek segítségével, felismerte annak érdemlegességét is, hogy a magyar költészetet, a versmondás szeretetét ne csak a professzionális művészek, hanem minden magyarul beszélő ember életének részévé tegye. A Versünnep Seregszemle az a nemzetközi esemény, amely felvonultatja az egyéni amatőr elődöntők, az iskolai és civil közösségek versenyeinek legkiemelkedőbb produkcióit.

A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Jelentkezéseket korlátozott számban a versunnep@gmail.com e-mail-címen várnak.

Bővebb információ a Versünnep honlapján.

 

Szervező: Versünnep Alapítvány

Időpontok
2022.06.11.-10:00