Középiskolásoknak

Élménypedagógiai programok középiskolásoknak

Választható foglalkozások:

  • Legyél te is kurátor!
  • Tündérszép Ilona x Árgyélus

Létszám: max. 30 fő / csoport

A foglalkozások egész évben igényelhetőek.

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően minimum két héttel.

Jelentkezés a foglalkozásokra

Értékelő kérdőív pedagógusoknak

LEGYÉL TE IS KURÁTOR!

Pályaorientációs foglalkozás középiskolásoknak

Időtartam: 90 perc

A foglalkozás ára: 700 Ft/fő

Marketinges, pedagógus, kurátor, kiállításépítő. Restaurátor, muzeológus, projektmenedzser, alkotóművész. Kik is ezek az emberek? Tényleg mindenkire szükség van egy kiállítás létrehozásához, működtetéséhez?

Gyakorlat- és tevékenységközpontú élménypedagógiai foglalkozásunkon kortárs műveket vizsgálunk, és megnézzük, egy-egy munka miként erősíti a másikat, milyen mondanivalója lehet a néző számára. Miközben a feldolgozott tárlaton keresztül a résztvevők művészeti-történeti ismeretekre tehetnek szert, kiélhetik kreativitásukat, megismerik a kiállításrendezés műfaját és a hozzá szükséges érzékenység, valamint szakértelem fontosságát is. Felépítjük saját kiállítóterünket az adott kiállítás műveiből, megnézzük, miként készül el egy kiállítás, ki és miért dolgozik egy ilyen produkcióban, illetve azt is, hogy mit jelent a koncepció fogalma.

Az óra célja a Pesti Vigadó kiállításainak könnyebb megértése, befogadása, valamint a kiállítások létrejöttéhez kapcsolódó feladatok és munkakörök megismerése.

TÜNDÉRSZÉP ILONA x ÁRGYÉLUS

13 éves kortól ajánlott érzékenyítő program

Időtartam: 90 perc

A foglalkozás ára: 500 Ft/fő

Kapcsolódó tantárgyak: mozgóképkultúra és médiaismeret, rajz és vizuális kultúra, magyar nyelv és irodalom

A Pesti Vigadó Díszlépcsőházát Than Mór és Lotz Károly ikonikus alkotásai díszítik. A csodaszép Tündérpalota hatalmas falképén és frízén egy korabeli képregény tárul elénk: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi históriája. A történet számos olyan elemet és eseményt tartalmaz, amely mai társadalmunk mindennapjait is átszövi, amely mindig aktuális szocializációs kérdéseket feszeget. Ezen a foglalkozáson a fiatalokkal kettős szerepbe bújunk: történetet olvasunk és történetet írunk, megalkotjuk az ismert mese kortárs interpretációit, alkalmazva a képzelet erejét és a kézügyességet éppúgy, mint a modern technológiát. Mese ármányról és szerelemről, árulásról és barátságról, kitartásról és elhagyásról: állandó pedagógiai program 13-18 éveseknek a Pesti Vigadóban.

A foglalkozás különösen ajánlott csapatépítő gyanánt, osztályfőnöki órák, táborok, közösségépítő helyszínek és rendezvények számára.

Letöltöm a teljes ismertető anyagot!