Élménypedagógia óvodásoknak

Élménypedagógia óvodásoknak

Választható foglalkozások:

  • Házikótól palotáig
  • Kincskeresés a Vigadóban

A foglalkozások egész évben igényelhetőek.

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően minimum két héttel.

 

Házikótól palotáig

Ajánlott korosztály: 5-7 éveseknek

Ajánlott létszám: max. 30 fő / csoport

Időtartam: 90 perc

Foglalkozás ára: 500 Ft / fő

Jelentkezés a foglalkozásokra

Értékelő kérdőív pedagógusoknak

Ki lakik az ajtók mögött, ki figyel ránk oszlopokról, festményekről? Miért nevezik a Vigadót Tündérpalotának? Megannyi különös alakkal és csodával találkozhatsz az épületben, és mind azt várja, hogy megismerjen téged! Utunk során velünk lesz a formák, hangok és színek világa, minden, amit érdemes felfedezni! Csak rajtad áll mennyire tárja fel magát előtted az épület, gyere és tedd próbára magad!

Mindent, amit felfedeztünk elvisszük magunkkal a tarisznyánkban és alkotunk belőle. Hogy mit? Engedd szabadjára képzeletedet! Alkoss palotát vagy házikót Tündérszép Ilona és Árgyélus számára vagy tervezd meg a Vigadót. Használd az összegyűjtött alakzatokat, színeket, stílusjegyeket és teremts élhető, szép környezetet, otthont a Vigadó lakóinak.

A foglalkozás során izgalmas felfedezésre hívjuk a gyerekeket. Utunk során a formák, hangok és színek világán keresztül, élményszerűen felidézzük a Vigadó múltbéli életét. Felidézzük a zenét, sétálunk, talán még táncolunk is, s közben a Vigadó híres szobraivá is változhatunk. Végigjárjuk egy valóságos Tündérpalota épületét, közben megismerkedünk rejtelmeivel és felfedezzük lakóit. A foglalkozás során Tündérszép Ilonával és Árgyélus királyfival is találkozunk majd a Pesti Vigadó Díszlépcsőházában, és megismerjük történetüket. Az alkotásokon keresztül formákat és színeket gyűjtünk, feltérképezzük, sőt, magunkkal is visszük az épület pompás díszítőelemeit. A mese és a ház formáinak ismerete után kreatív alkotómunka következik.

A foglalkozás során a mesék világából a realitásba vezet az út: megpróbálunk egy élhető, modern otthont, lakókörnyezetet teremteni a mese főszereplőinek, az épület lakóinak, miközben ihletet merítünk a Vigadó és a mesebeli Kristálytiszta palota gyönyörűségéből (kortársítás).

 

Kincskeresés a Vigadóban!

Ajánlott korosztály: 5-7 éveseknek

Ajánlott létszám: max. 30 fő / csoport

Időtartam:

- a foglalkozás kétféle hosszúságban választható

  • 60 vagy 90 perces

Foglalkozás ára: 500 Ft / fő

Jelentkezés a foglalkozásokra

Értékelő kérdőív pedagógusoknak

Ki lopta el az aranyalmákat a király kertjéből? Ki az a Tündérszép Ilona és kicsoda Árgyélus? Te segítenél megkeresni az eltűnt aranyalmákat? A foglalkozás során mindenre fényt derítünk és segítünk a királynak kideríteni, ki lopta el az almáit.

A Pesti Vigadó Díszlépcsőházában, Lotz Károly és Than Mór alkotásain megbújó mese részleteinek közös felfedezése után saját történetet szövünk, szöveget írunk és elkészítjük mesénk szereplőit, akikkel közös játék során megelevenítjük a történetet. Létrehozzuk saját adaptációnkat, tündérmesét fabrikálunk, vásznat barkácsolunk, és fény-árnyjáték formájában újraalkotjuk és újragondoljuk Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi történetét.