-
Kiállítás

Helyszín: Fogadótér

"O Mysterium, O Georgia!"

Balogh Ádám fotókiállítása

A Georgia Magyarországi Nagykövetsége által szervezett „O Mysterium, O Georgia!” c. kiállítás Balogh Ádám magyar festőművész-fotográfus második fotósorozata, amelyet Georgia népének, kulturális örökségének, hagyományainak és tájainak szentelt: "Georgia hegyeivel, madaraival együtt ma is Istent hívja, míg himnuszokat énekel valamely ősi monostora mélyén színes ruhába öltözött leányok hangján, hirdetvén a teremtés hatalmasságát és szépségét. Egy ország mely Isten szeretetét, mindennek teremtőjét mutatja minden apró részletében." - Balogh Ádám.

„Festőművész, fotóművész? Nem tudom. Egyet tudok, hogy a két művészet nagyon közel áll egymáshoz. A művész mondanivalóját, mindegy, hogy ecsettel vagy fényképezőgéppel közli velünk. Balogh Ádámnak az eszköz mindegy. Vászon vagy fényérzékeny papír, egyre megy. Távoli világokba kísér minket. Részesei lehetünk az Univerzumnak, társai lehetünk utazásaiban. Mint festőművész absztrakt és spirituális világban vándorol, míg mint fotóművész a valóságot keresi. Beutazza a világot, de mindegy, hogy Georgiában jár, vagy Magyarországon, esetleg a Közel-Keleten, témája mindig egy: az ember. Csodálkozó gyermeki szemek, titokzatos kőfalak, évszázadokról mesélő városok, templomok, és terek, ezek mind Balogh Ádám témái. Nem véletlen a számtalan kiállítása, nem véletlen, hogy képei magán- és közgyűjteményekben szerepelnek. Balogh Ádám a világ szeme és a történések őrzője.”    

 Keleti Éva, Kossuth-díjas kiváló művész

 

Balogh Ádám művész hivatalos weboldala: adambalogh.com

Georgia Magyarországi Nagykövetsége köszönetét fejezi ki a Magyar Művészeti Akadémia vezetőségének, a Pesti Vigadónak, Georgia Fiatal Nagykövetének, Tamuna Japharidzének és a Vardis Kucha magyar folktriónak a szervezés során nyújtott felbecsülhetetlen támogatásáért.

Időpontok
2021.11.12. 10:00-2021.11.21.