Ismeretterjesztés 2020.06.06. 14:00
Betonékszer- és kaspófestés Beton Botanikával

Készítsd el saját tavaszi ékszereidet és minimalista kaspódat pozsgás virágok között, mialatt megismerkedsz a betonnal, mint alapanyaggal.

A kétórás workshopon Juhász Erika, a Beton Botanika megálmodója avatja be a résztvevőket abba, hogy mit lehet tudni a betonról, mint alapanyagról: hogyan lehet formázni és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Első körben a beton ékszerekkel ismerkedhettek meg, amelyeket akrilfestékkel tudtok díszíteni. Az ékszerek felülete csiszolt lesz, a felső fényes cementréteg alól így láthatóvá válik a beton homokszemes szerkezete, ami igazán különleges és egyedi. Hogy mindenki megalkothassa a számára legjobban tetsző ékszert, különféle ecsetek, maszkoló szalagok, és nagy színválasztékú festékek állnak rendelkezésre. A betonhoz nagyon jól illenek a geometrikus minták, matt és metál színek kombinációi. A beton nemesacél ékszeralapokba lesz öntve, a medálhoz egy 76 cm-es lánc tartozik, a fülbevaló 8-10 mm-es bedugós változat – szintén nemesacél.

Ha Beton Botanika, akkor nem maradhatnak el a kaspók és a virágok sem! A workshop folytatásában egy előre elkészített betonkaspót festhetsz ki akril festékkel minimalista stílusban maszkoló szalagok segítségével vagy dekorálhatod kedves, egyszerű állatmintákkal. Az eseményen kész kaspók is rendelkezésedre állnak majd inspiráció forrásként. A foglalkozás végén választhatsz egy pozsgás növényt, amely illeszkedik egyedi, általad készített kaspódba. 

Végezetül egy rövid növénygondozási útmutatót kaptok, hogy sokáig üdék maradjanak a pozsgás növények az otthonaitokban is.

A workshop ára: 10.000 Ft, amely tartalmazza az alábbiak elkészítését:

- 1 db beton nyaklánc

- 1 pár beton fülbevaló

- 1 db betonkaspó

Továbbá minden foglalkozáson résztvevő 1 db pozsgás növényt kap a frissen elkészült kaspójába. 

A workshopra jelentkezni a betonbotanika@gmail.com címen lehetséges.

A workshopon előre elkészített félkész beton kaspók és ékszerek díszítésével foglalkozunk. Betonöntésre az anyag hosszabb kötési ideje miatt nem kerül sor.

Helyszín

Fogadótér A Pesti Vigadó földszintjén található Fogadótér sajtótájékoztatók, könyvbemutatók kedvelt helyszíne.