Koncert 2019.10.20. 19:30
Mini-Fesztivál • 4.4

Jegyárak

1.000 Ft

CAFe Budapest - Kortárs zenei hangverseny

Műsor:

Dubrovay László: Három tétel trombitára és ütőhangszerekre – magyarországi bemutató

Tornyai Péter: fiori sfiorati (b) – ősbemutató

Bánkövi Gyula: Vízjelek – ősbemutató

Eötvös Péter: Sentimental

Szokolay Sándor: Missa Brevis per coro maschile

Hollós Máté: Szilencium (Áprily Lajos versére)

Horváth Márton Levente: O vos omnes

Szőnyi Erzsébet: Sicut cervus

Szőnyi Erzsébet: Külvárosi elégia – Kassák Lajos versére

Csiky Boldizsár: Moxa genezis (Kőrösi Csoma Sándor emlékére)

Sáry László: Zsoltárkánon

Közreműködik: Pólus László [2, 3] – cselló, Varga Gábor [2] – klarinét, Pálfalvi Tamás [1, 4] – trombita, Halmschlager György [1], Varga Zoltán Mihály [2, 3] – ütőhangszerek, Szent Efrém Férfikar (karigazgató: Bubnó Tamás) [5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak. A fesztivál évről évre igyekszik lehetőséget biztosítani nagyobb apparátusra – kórusra vagy zenekarra – írt művek bemutatóinak is.

A koncert második részében a Szent Efrém Férfikar a kortárs kórusrepertoár legkülönbözőbb stílusú műveiből nyújt keresztmetszetszerű válogatást. Szokolay Sándor férfikari miséje az elmúlt harmincöt évben nem hangzott el Magyarországon, az eredetileg a Szófiai Férfikar számára szerzett darabot Bubnó Tamás vezényletével 2019 májusában ismerhette meg a hazai közönség.

A hangversenyen felhangzik Szőnyi Erzsébet 1947-ben, Kassák Lajos versére írt kompozíciója is, melynek nyilvános előadását a korabeli kultúrpolitika sokáig nem támogatta.

A Magyar Zeneművészeti Társasággal közös program.

Szervező: CAFe Budapest

Helyszín

Északi terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Északi terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, könyvbemutatók, sajtótájékoztatók, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről