Koncert 2021.11.15. 19:30
Szőllősy-Szokolay emlékhangverseny

Jegyárak

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

Szőllősy András születésének 100. és Szokolay Sándor születésének 90. évfordulója alkalmából

A művészet örök! – mondta már Hippokratész is.

Múlt és jelen találkozásának lehetünk tanúi a mai estén, amikor egy 100 és egy 90 éves születési évfordulóra emlékezve a színpadon megelevenedik Szőllősy András és Szokolay Sándor emléke, miközben a maholnap 60 éves patinás Miskolci Szimfonikus Zenekar szólistájaként, a jövő nemzedékeként Abouzahra Amira és Mariam bűvöli el a nagyérdeműt hegedűjátékával. Az est karmestere Antal Mátyás Liszt-és Bartók-Pásztory-díjas karmester.

A professzionális együttesként 1963. november 1-jén alapított Miskolci Szimfonikus Zenekar nagy hagyományokkal rendelkező művészegyüttes. A legnevesebb magyar karmesterek és szólisták állandó résztvevői a zenekar koncertjeinek. A hazai és nemzetközi igényeken alapuló művészi munkát egy 89 hivatásos zenészből álló együttes végzi. A zenekar tagjai valamennyien magasan kvalifikált zeneművészek. Zenekarunk missziójának tekinti kortárs művek bemutatását a nagyközönség számára. A Magyar Művészeti Akadémiával együttműködve a „Szőllősy-Szokolay Emlékhangverseny” immár a második ilyen alkalom.

Műsor:

SZŐLLŐSY András: Trasfigurazioni

SZOKOLAY Sándor: Kettősverseny két hegedűre és zenekarra, Op.262.

---Szünet---

SZŐLLŐSY András: Canto d’autunno

SZOKOLAY Sándor: Szimfonikus Ballada, op60.

 

Szervező: Magyar Zeneművészeti Társaság, Magyar Művészeti Akadémia

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről