Koncert

Helyszín: Díszterem

Budapest-Bécs Operettgála

Akár „A Duna hangjai” alcímet is kaphatná műsorunk, hiszen Johann Strauss, Kálmán Imre és Lehár Ferenc világszerte népszerű dallamai a műfajához méltó, impozáns helyszínen, a folyó partján álló palotában, a Pesti Vigadó Dísztermében csendülnek fel.

Fergeteges, különlegesen látványos gálaműsorunkban a legsikeresebb operettek, A denevér, a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A montmartre-i ibolya, A víg özvegy és A mosoly országa slágerei hangzanak el. A keringőket, polkákat, csárdásokat, valamint a legismertebb áriákat, duetteket és kvartetteket Magyarország legnagyobb operett-sztárjai, a műfaj legavatottabb művészei adják elő.

A lélegzetelállító koreográfiákat, az elegáns kosztümöket és a csillogó látványvilágot felvonultató operettparádé a Budapesti Operettszínház balett- és zenekarának közreműködésével ígér megismételhetetlen élményt.

Az operett igazi hungarikum, népszerűsége vitathatatlan az egész világon, a magyar operett pedig különleges ízt képvisel a műfajon belül is - Paprika im blut - ahogy a németek mondják. Nem véletlen tehát, hogy ezt az estét egy nemzetközi televíziós stáb is rögzíteni fogja, hogy aztán a műsor az Amerikai Egyesült Államokban hódítson. Ne hagyja ki az élményt, legyen részese személyesen is ennek a különleges, világraszóló káprázatos estének!

A gálán előadott részletek többsége német nyelven hangzik el.

A Vigadó valamennyi közösségi terében (előtér, büfé, ruhatár, mosdók) valamint a Díszteremben, a látogatás teljes időtartamára kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata. Nézőink biztonsága érdekében a bejáratnál minden vendégünk testhőmérsékletét érintésmentes hőmérővel megmérjük. Akiknek testhőmérséklete meghaladja a 37,5 °C-ot, nem léphetnek be a színház területére. A gálaműsor kezdete előtt 30 perccel megnyitjuk a nézőteret, hogy fokozatosan, nagyobb tumultus nélkül elfoglalhassák helyeiket.

Időpontok
2020.10.03.-19:30