-
Kiállítás

Helyszín: Vigadó Galéria (Alsó- és Földszint)

Csikós Attila művészete

„Aki kicsit is ismer, tudja, nem vagyok a szavak embere, az írás nem kenyerem, elképzeléseimet képekben, művekben tudom megfogalmazni. Munkáim dokumentációjára sem fordítottam kellő figyelmet az elmúlt évtizedekben, sajnáltam rá az időt, szét is szóródott a világban. Most mégis belevágok, megkísérlem pótolni a mulasztást, amennyire tőlem telik..."

"....Visszatekintek közel fél százados pályámra. Nem is tagadom, többnyire örömöm telik benne: rég elfelejtett élmények, találkozások, emberek, előadások és sok-sok felejthetetlen hangulat, látvány tolul elő a feledésből.” (Csikós Attila, az MMA rendes tagja, díszlettervező)

 

„Csikós Attila ízig-vérig mestere szakmájának: művészi tehetsége szervesen egyesül építész-szaktudása zeneszeretetével és hozzáértésével. Úgy követi a legendás Oláh Gusztáv által kijelölt utat, hogy a hagyományokat és a legmodernebb technikai újdonságokat is felhasználja munkájához. Ettől válnak alkotásai kortalan értékekké és mégis nagyon maivá. Nemcsak saját stílussal bír, hanem értéssel és empátiával viszonyul az opera egészéhez és a csodára váró nézőkhöz.” (Finta József építész)

 

Kurátor: Finta József építész

Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Köztestülete

Időpontok
2015.10.10.-2015.11.29.