Ismeretterjesztés

Helyszín: Makovecz terem

Csoóri Sándor-konferencia

Monográfusa, Görömbei András így foglalta össze Csoóri Sándor jelentőségét: „több mint fél évszázad óta ad folyamatosan megkerülhetetlen kihívásokat a magyar szellemi életnek”.

Monográfusa, Görömbei András így foglalta össze Csoóri Sándor jelentőségét: „több mint fél évszázad óta ad folyamatosan megkerülhetetlen kihívásokat a magyar szellemi életnek”. Csoóri költőként, esszéistaként, szociográfusként, forgatókönyvíróként, szerkesztőként és közéleti szereplőként egyaránt a „praxis” és a „poézis” teljességére törekedett. Alkotásainak szellemi mozgásformái mind-mind egy átfogó művészi világnézet részeként állnak helyt, egymás értelmezését erősítik, ugyanabba az irányba hatnak.

Az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet által szervezett kétnapos konferencia a gazdag életműben kifejeződő kultúrfilozófiai modell összetevőit keresi; akár – általánosságban – Csoóri Sándor nemzetfogalmát, folklórfelfogását és irodalomszemléletét, akár – analitikusan – az egyes műveket és a társművészeti kapcsolatokat vizsgálja.

A program regisztrációhoz kötött.

Időpontok
2017.02.06.-09:00
2017.02.07.-09:00