Ismeretterjesztés

Helyszín: Vigadó

Gyermeknap a Pesti Vigadóban

A Pesti Vigadó számos érdekes programmal várja a legfiatalabb látogatóit a gyermeknap alkalmából 2015. május 31-én. A gyermekek és kísérőik térítésmentesen bejárhatják az épületet, egész nap animációs mesefilmeket nézhetnek, megtekinthetik a babakiállítást, jelentkezhetnek babakészítésre valamint az idegenvezetésre.

 

A gyermeknap alkalmából a Pesti Vigadót felkereső 18 éven aluli gyermekek és kísérőik térítésmentesen tekinthetik meg az épületben található kiállításokat, valamint részt vehetnek idegenvezetéseinken és babakészítéseinken.

 

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a meghatározott létszám miatt utóbbi programjaink előzetes regisztrációhoz kötöttek!

 

Délelőtt 10 órakor a „150 éves a Pesti Vigadó” című rajzpályázatra beérkező legjobb művekből összeállított kiállítás megnyitójával indítjuk gyermeknapi programjainkat, majd ezt követően megtekinthető a Magyar Művészbabák című gyűjtemény. A nap folyamán a Sinkovits Imre Kamaraszínpadi moziteremben mesefilmeket tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyek között vetítésre kerülnek Mekk Elek történetei, a Magyar Népmesék, Frakk és egyéb ismert magyar kötődésű rajzfilmek is. Az épület különböző pontjain az erre az alkalomra kialakított háttérrel várjuk a fotózkodni vágyókat, akik mobiltelefonjuk segítségével megörökíthetik a Pesti Vigadóban töltött gyermeknapjukat. Az elkészült képeket facebook oldalunkra feltöltők illetve a Vigadó Hírlevelére feliratkozók között az épületben megvalósuló rendezvényekre szóló belépőjegyeket sorsolunk ki.

 

Előzetes regisztrációhoz kötött programjaink

 

Idegenvezetés családok számára

Egész nap csoportos idegenvezetések indulnak a Házban kizárólag családok számára, melyek során az érdeklődők bejárhatják a Pesti Vigadó kevésbé ismert tereit és sok érdekességeket is megtudhatnak az épületről.

A gyermeknap alkalmából az idegenvezetéseken való részvétel térítésmentesen igénybe vehető 18 éven aluli látogatóink és családtagjaik számára, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Időpontok:

10.30 – 12.00: Regisztráció

11.30 – 13.00: Regisztráció

14.00 – 15.30: Regisztráció

16.00 – 17.30: Regisztráció

 

Babakészítés

A Magyar Művészbabák kiállítás szervezői és a Pesti Vigadó közreműködésével az érdeklődők a IV-ik emeleti Makovecz teremben baba készítésre jelentkezhetnek.

A foglalkozáson való részvétel térítésmentesen igénybe vehető 18 éven aluli gyermekek és kísérőik számára, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Időpontok:

10.30: Regisztráció

15.00: Regisztráció

Időpontok
2015.05.31.