Teátrum

Helyszín: Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Verdi: A trubadúr

Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból

David Bösch új rendezése Richard Farnes vezénylete alatt, Vitalij Bilij, Anita Rachvelishvili, Lianna Haroutounian és Gregory Kunde főszereplésével mutatkozik be.

 

Verdi klasszikusa olyan operacsillagok főszereplésével elevenedik meg a színpadon, mint a betegségéből nemrég felépült világsztár, Vitalij Bilij  (Luna gróf szerepében), a Scalában és a Metben Carmen szerepével üstökösként feltűnt Anita Rachvelishvili (Azucena szerepében), a Metben Plácido Domingó oldalán debütált és a kritikusok által méltatott Lianna Haroutounian (Leonora szerepében) és közel negyven éve az operavilág élvonalában éneklő Gregory Kunde (Manrico szerepében).

Verdi vérbeli olasz romantikus operája a forrongó 1850-es években született, története a 15. századi Spanyolország véres háborúkkal és babonás félelmekkel teli díszletei közt játszódik.

David Bösch új produkciója a 2015/16-os évadban debütált a Royal Opera House-ban, sajátos atmoszférát teremtő, költői rendezése a szenvedélyes történetet a háború közegébe helyezi. A rendező a hóvihartól a felcsapó lángokig változatos díszletekkel és hangulatokkal reflektál a fordulatokban gazdag történetre, amelyben katonák és cigányok csapnak össze, két férfi halálos küzdelmet folytat ugyanazon nő szerelméért, és egy anya felfedi szörnyű titkát.

Verdi ebben a művében is jellegzetes, mélyenszántó dallamokkal ábrázolja a lélek rezdüléseit, a szenvedélyes szerelmi duettek, tüzes és szívszaggató áriák és felkavaró kórusok hűen tükrözik a drámai történet során felcsapó érzelmeket.

 

Kétfelvonásos opera olasz nyelven

Vetítési idő: 3 óra 15 perc (egy szünettel, 15 perces bevezetővel)

 

Vezényel: Richard Farnes

 

Leonora: Lianna Haroutounian

Manrico: Gregory Kunde

Ferrando: Alexander Tsymbalyuk

Azucena: Anita Rachvelishvili

Luna gróf: Vitalij Bilij

Ines: Francesca Chiejina

Ruiz: Samuel Sakker

 

Rendezte: David Bösch

 

Közreműködik a Royal Opera House zenekara és kórusa.

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük!

 

SOROZAT-JEGY

Amennyiben minimum 7 különböző Royal Opera House vetítésre vált jegyet, 20% kedvezményben részesül.

A kedvezmény kizárólag  Jegypénztárunkban vehető igénybe!

Jegypénztár: +36 (1) 328-3340

Közönségszervezés: kozonsegszervezes@vigado.hu

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni!

 

Jegyár: 4000 Ft

Időpontok
2017.01.31.-20:15