Vigadó Pont

Keresse fel látogatóközpontunkat

A Vigadó Pont 2024-ben hétfőtől péntekig 10:00 és 17:00, szombaton 10:00 és 15:00 között (e napon ebédszünet 12:00-12:30) tart nyitva. Megértésüket köszönjük!

A Feszl Frigyes által tervezett, 1865-ben megnyíló Pesti Vigadó és elődje, Pollack Mihály Redoute-ja is számos neves történelmi eseménynek volt a helyszíne Johann Strauss fellépésétől, Liszt Ferenc és Richard Wagner közös hangversenyén, az első népképviseleti országgyűlésen, Ferenc József koronázási bankettjén át a nemzet fővárosának, Budapestnek az egyesítéséig.

A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő műemléki épületben, amely kiemelkedő történelmén túl olyan egyedülálló látványvilággal és páratlan budai panorámával is rendelkezik, amelyek miatt Budapest méltán népszerű turisztikai célpontja, új látogatóközpont kapott helyet Vigadó Pont néven.

(A Pesti Vigadót ábrázoló képeslapok, könyvjelzők és vászontáskák.)

Az Előcsarnokból nyíló, az épület iránti turisztikai-művészeti érdeklődés kiszolgálása céljából létrejött új látogatóközpont nemcsak a felkészített szakembereink által vezetett Épülettörténeti séták kiindulópontja, hanem aktív szerepet vállal a Pesti Vigadó programjaihoz kapcsolódó közönségszervezési és információnyújtási feladatokban. Egyúttal lehetőséget teremt az MMA Kiadó és a Pesti Vigadó kiadványainak, illetve ajándéktárgyainak (hűtőmágnes, könyvjelző, képeslap, vászontáska), valamint az aktuális tárlatokhoz kapcsolódó katalógusoknak megvásárlására is. 

(Az MMA Kiadó és a Pesti Vigadó kiadványai)

(A Pesti Vigadó hűtőmágnesei az épület egy-egy részletével.)

 

(A Pesti Vigadót ábrázoló hűtőmágnesek, képeslapok, könyvjelzők és vászontáskák.)

***

A Vigadó Pontban váltsa ki a Pesti Vigadó Klubkártyát, amely tulajdonosai számára különleges kedvezményeket és jogosultságokat biztosítunk!