Koncert

Helyszín: Díszterem

Két Bach: Sebastian & Christoph

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának szervezésében 2014. október 10-én a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Kamaraegyüttese közös koncertet ad a Díszteremben.

Johann Christoph BACH: Herr, wende dich und sei mir gnädig (magyarországi bemutató)

Ach, daβ ich Wassers gnug hätte

Fürchte dich nicht

Johann Sebastian BACH: Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (Actus Tragicus) BWV 106

Johann Christoph BACH: Mit Weinen hebt sich’s an

Johann Sebastian BACH: Nach dir, Herr, verlanget mich BWV 150

Johann Christoph BACH: Meine Freundin, du bist schön

 

Közreműködnek: Pintér Ágnes, Szutrély Katalin, Molnár Anna, Gavodi Zoltán, Mészáros Péter, Blazsó Domonkos, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Kamaraegyüttese (korabeli hangszereken), vezényel: Vashegyi György.

A Purcell Kórust 1990-ben Vashegyi György alapította Budapesten. Repertoárjuk gerincét a Gesualdotól Mozartig terjedő periódus zenéje alkotja, de számos alkalommal megszólaltatnak későbbi kompozíciókat is. Rendszeres fellépői a Fertőd-Eszterházán rendezett Haydn-Fesztiválnak.

A Purcell Kórus elválaszthatatlan zenekari partnere az Orfeo Zenekar, mellyel közösen számos televízió-, lemez- és koncertfelvétel készítettek. A zenekar hivatásos zenészekből áll, akik magyarországi és külföldi zenekarokban is fontos szerepet töltenek be. Az Orfeo Zenekar a legkiválóbb autentikus megszólaltatója a régi zenei kompozícióknak hazánkban.

Az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus neve mára már összefonódott Vashegyi György nevével, akiről bátran mondhatjuk, hogy a régi zenei kompozíciók példás megszólaltatója és újraélesztője Magyarországon.

Bővebb információ az MMA honlapján olvasható.

 

Időpontok
2014.10.10.-19:30