Koncert

Helyszín: Díszterem

Baráti Kristóf hegedűest

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Baráti Kristófnak, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának hegedűestje a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata szervezésében kerül megrendezésre a Vigadó Dísztermében október 11-én.

Debussy: G-moll szonáta hegedűre és zongorára, L.140

Ravel: G-dúr szonáta hegedűre és zongorára

César Franck: A-dúr szonáta hegedűre és zongorára

Az este folyamán zongorán közreműködik Würtz Klára.

Baráti Kristóf Venezuelában nevelkedett, nyolc évesen adta első zenekari kíséretes koncertjét, majd a Zeneakadémia után Párizsban tanult. Itthon rendszeresen közösen lép fel a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Budapesti Fesztiválzenekarral és a MÁV Szimfonikusokkal. Kocsis Zoltán így ír Baráti Kristófról:  „Mind virtuozitásának, mind pedig a zenekarral létrehozott nagyszerű összhangnak köszönhetően kitűnő szólistának tartom.”

Baráti Kristóf és Würtz Klára Beethoven tíz hegedű-zongora szonátájából három éve készült lemezfelvétele óriási nemzetközi sikert aratott. A kritikusok felsőfokban írtak a két művész tökéletes összhangjáról, pazar technikájáról, mély zeneiségéről. A Frankfurter Allgemeine Zeitung egyenesen minden idők legjobb Beethoven szonátafelvételéről beszélt. Azóta a két nagyszerű muzsikus együttműködését felfokozott érdeklődés és várakozás kíséri. Tavaly Brahms szonátáit játszották lemezre - ismét óriási sikert aratva -, 2014 nyarán pedig a pécsi Kodály Központban azt a három francia hegedű-zongora szonátát, amelyet egyfajta előzetes lemezbemutatóként a mostani hangverseny közönsége hallhat először élőben.

Egyéb információ az MMA honlapján olvasható.

 

Időpontok
2014.10.11.-19:30