Ismeretterjesztés 2017.05.27. 11:00
Kisgyermekkori zenei nevelés a születéstől hároméves korig

Nyitott Ház 2017 - Előadás a „Ringató” foglalkozásról.

Mi is az a Ringató? 

"Egy zenei nevelési módszer, amelyet sok évvel ezelőtt indítottam útjára kisgyermekeknek és szüleiknek szóló énekes-játékos foglalkozás formájában.

A Ringató mára már bejárta az országot, a Kárpát-medencét, több európai országot is. Énekelni, játszani tanít, örülni a szépnek.

Legfontosabb célunk az élménynyújtás. A felnőtteket éneklésre biztatjuk, miközben a gyerekek ízlelgetik a magyar nyelv és a zenei anyanyelv szépségeit, találkoznak a magyar kultúrával. A hagyományos dalok, ölbéli játékok a világra nyitnak ablakot, s a lélekbe jutva élni segítenek, ha kell, gyógyítanak.

A művészethez fordulunk, hogy eszközként használjuk a nevelésben. Szeretnénk a kisgyermekes családoknak egy lehetséges utat mutatni a boldogulás felé. Nem az egyetlent, nem a legjobbat, hanem egyet a sok közül – egy biztos jót. "


Gróh Ilona
alapító

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Sinkovits Imre Kamaraszínpadnak egyetlen kijárata van. Kérjük, az előadás ideje alatt ne zavarja meg az előadó és a közönség figyelmét távozásával. Az előadásra szülőket, nagyszülőket várunk, gyermekek jelenlétét nem tudjuk biztosítani. Megértésüket tisztelettel köszönjük.

 

Nyitott Ház - Ringató foglalkozások időpontjai:

10:00 – 10:45  Ringató I.

Kisgyermekkori zenei nevelés a születéstől hároméves korig.

Helyszín: Makovecz terem (IV. emelet)


11:00 – 11:45  Ringató II.

Kisgyermekkori zenei nevelés a születéstől hároméves korig.

Helyszín: Makovecz terem (IV. emelet)

 

A Nyitott Ház további rendezvényeiért kérjük, látogassa meg a program részletes oldalát.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztrálni 2017. május 1-jén 00:01-től lehet!

A Pesti Vigadó épülete egész nap ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogatható, termei és kiállításai térítésmentesen tekinthetőek meg.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről