Tánc 2018.10.16. 19:00
Úton

Jegyárak

Díjtalan belépés

Mihályi Gábor portréja - Jubileumi előadóest

Néhány évvel ezelőtt írtam az alábbi gondolatokat, amelyeket ma is magaménak érzek: „A hagyomány megismerése számomra egy titkokkal teli kert mélyére vezető út felfedezését jelentette. A fák rejtekében azonban nemcsak szépségesre és felemelőre, hanem önmagamra is találtam.” A szellemi horizontomon már itt felbukkan az út. Az út, amely szimbolikus és valóságos is egyben, amely nem más, mint a „világ” megismerésének és az alkotói pályámnak az útja.

„A hagyomány nem egy szent tehén"

- interjú Mihályi Gáborral, a Magyar Állami Népi Együttes vezetőjével, az MMA levelező tagjával

A kerek évfordulók alkalmat kínálnak egy pillanatra a megállásra, a visszatekintésre, némiképp összegzésre. Az Úton című portréest is egyféle számvetés szándékával készül, ha nem is a teljességre törekvés igényével. Hiszen az alig több, mint egy órába hogyan is férhetne bele mindaz, ami a mögöttem hagyott utat jellemezte? Minden elkészült előadás, minden gondolat, amely a táncosaim testén, a zenészeim hangszerén megfogalmazódott. Az Úton tehát egy vállaltan szubjektív reflexió, egy tükör, amiben reményeim szerint felsejlik az alkotói szándék: hogyan is fogalmazom meg viszonyomat a tradícióhoz itt, a XXI. század elején, hogy az utat találjon a nézőkhöz, és megérintse őket.

Mihályi Gábor


Vitányi Mária, Maksa Henrietta, Borbély Beatrix, Dani Henrietta (Hajnali Hold)

Szervező: MMA Népművészeti Tagozat

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

További információ

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről