Koncert

Helyszín: Díszterem

KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAROK ZENÉJE 2015

A Kárpát-medence magyarságának és nemzetiségeinek kulturális találkozását célul kitűző sorozat idei öt határon túli koncertje után a Gálakoncertnek a Vigadó ad otthont. 

A 2001-ben indult Kárpát-medencei Magyarok Zenéje (KmMZ) sorozat az idei évben szeptemberben és októberben ismét ünnepi koncerteket rendez, melynek során Dunaszerdahely, Visk, Nagyvárad, Magyarkanizsa és Lendva ad otthont Agócs Gergely, Agócs Julianna, Pál István „Szalonna” és bandája, valamint a Sebő együttes zenéjének. Ezeken az alkalmakon bekapcsolódik a programba egy-egy helyi népzenekar, kórus vagy táncegyüttes is, erősítve a magyar kulturális összetartozást.

 

E sorozat után 2015. november 8-án 17 órakor kerül sor a Vigadóban a soron következő – CD-adományozással egybekötött – budapesti Gálakoncertre, melyre várjuk azokat a városokat is, melyek szeptember és október folyamán befogadták a KmMZ koncertjeit.

 

 

Közreműködik:

 

Agócs Gergely (Felvidék), Agócs Julianna és Kacsó Hanga Borbála

BorzsaVári népzenekar (Kárpátalja)

Bakos Árpád és az Ethnokor (Délvidék)

Pál István „Szalonna” és bandája (Kárpátalja)

 

Nyitó gondolatok: Balog Zoltán miniszter

Fővédnök: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége

Egyházi védnök: Szabó István református püspök

 

Díszterem ülésrendje itt érhető el.

Jegyek válthatók a Vigadó Jegypénztárában és a Stereo Kft. címén (1114 Budapest, Bartók Béla út 59.; +36 (1) 3856343; stereoperiferic@mail.datanet.hu).

Időpontok
2015.11.08.-17:00